Logo mooilaarbeek.nl
Jools van den Acker (met beker) tussen de andere deelnemers, na de prijsuitreiking  | Fotonummer: 31c553
Jools van den Acker (met beker) tussen de andere deelnemers, na de prijsuitreiking (Foto: )
Sport

Jools van den Acker wint 'Leo Bosch Trofee'

  Sportnieuws

Lieshout – Na een seizoenlange, spannende strijd heeft Jools van den Acker beslag weten te leggen op de 'Leo Bosch Trofee'. Deze trofee is voor degene die aan het einde van het seizoen bovenaan eindigt in de interne (ladder)competitie die gehouden wordt bij de aspiranten van Badminton Club Lieshout. Jools bleef Nils van Velthooven (2de) en Floris Spoorendonk en Thijs Sinten (gedeelde 3de plaats) uiteindelijk voor.

Leo Bosch
Ook dit jaar werd het einde van deze interne competitie feestelijk afgesloten met de officiële uitreiking van de 'Leo Bosch Trofee'. Naamgever Leo Bosch was de eerste voorzitter van de Lieshoutse badmintonvereniging en heeft in het verleden de vereniging, samen met een aantal actieve en vasthoudende leden (waarvan er nog steeds enkele spelen), opgebouwd. Naast opbouwer en ex-voorzitter is Leo ook erelid en dus naamgever van deze belangrijke prijs voor de jeugd van Badminton Club Lieshout.

Groepen
Jools van den Acker eindigde dit seizoen uiteindelijk met een aardige voorsprong op een 'groepje' waarvan Nils van Velthooven uiteindelijk weer de beste was: hij werd tweede in de eindrangschikking. Achter hem volgden Floris Spoorendonk, Thijs Sinten en Oyin Fagbayigbo op slechts een paar punten verschil. Daarachter eindigde weer een volgend groepje: deze keer met Sem de Leest en Ties Kester als eersten: zij kwamen op een gedeelde vijfde plaats uit en bleven Angela Constant, Imke Steegs en Sem van den Baar net voor. Van het laatste groepje was Dewi de Leest de beste. Zij behaalde 167 punten en werd daarmee achtste in de eindstand. Vijf punten vóór Maud Steegs en zeven vóór Jordi Pool die dit jaar de rij sluit.

Eindstand Leo Bosch Trofee 2017/2018
1. Jools van den Acker 205 punten, 2. Nils van Velthooven 190 punten, 3. Floris Spoorendonk, Thijs Sinten 188 punten, 4. Oyin Fagbayigbo 185 punten, 5. Sem de Leest, Ties Kester 176 punten, 6. Angela Constant 175 punten, 7. Imke Steegs, Sem van de Baar 172 punten, 8. Dewi de Leest 167 punten, 9. Maud Steegs 162 punten, 10. Jordi Pool 160 punten.

De eerstvolgende speelavond, seizoen 2018/2019, is op woensdag 22 augustus om 18.30 uur.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuws uit Laarbeek

FOTO'S Jeugdbrandweer viert 10-jarig bestaan met 24-uurs dienst
15/12
Hoofdsponsoren verlengen met Sparta'25
15/12
Nachtmis in Mariahout met Zanggroep de Halmen
15/12
Muzikale kerstshow: 'Het geheim van Kerstmis'
15/12
FOTO'S Topkletsers krijgen de lachers op hun hand bij 'Gala der Spartanen'
15/12
Kerstmis bij oMase
15/12
FOTO'S Vrijwilligerspenningen Laarbeek voor Jan van Impelen en Jos Wijnen
15/12
Gezamenlijke Laarbeekse cursus EHBO
15/12
FOTO'S Compleet kerstdorp herrijst jaarlijks aan de Nassaustraat
14/12
Zilveren Opstekel voor Erik van Haperen
14/12
Meer nieuws uit Laarbeek >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten