De judoka's van Judoclub Mariahout: Sander Leenders, Krijn van Lieshout en Tim Gielens
De judoka's van Judoclub Mariahout: Sander Leenders, Krijn van Lieshout en Tim Gielens

Judoclub Mariahout bezoekt toernooi Mierlo-Hout

Sportnieuws Sport

Mariahout - Drie judoka's van Judoclub Mariahout hebben deelgenomen aan het Lage Bandentoernooi van Judoclub Mierlo-Hout. Dit toernooi werd op 23 september gehouden in sporthal 'De Westwijzer' te Helmond.

Het was een pittig toernooi voor de Mariahoutse judoka's. Tim Gielens kon gedurende het toernooi naarmate de wedstrijden vorderde steeds meer tegenstand bieden. Helaas resulteerde dit niet in een winstpartij. Tim behaalde een vierde plaats. Krijn van Lieshout zat in een poule met twee andere judoka's, dus hij mocht het twee keer tegen hen opnemen. Krijn verloor de eerste wedstrijd op beslissing. In de tweede ronde wist hij wel de winst binnen te halen. Hij kreeg een zeer verdiende waza-ari score. Tegen de andere jongen wist Krijn ondanks aanvallend spel over en weer met mooie worpen geen score op het bord te krijgen. Op punten was er voor Krijn een mooie tweede plaats.

Sander Leenders had de pech dat hij in zijn eerste partij geblesseerd raakte aan zijn knie. Toch wist hij na deze eerste verliespartij en het koelen van zijn knie zich goed te herpakken. Hij gaf goed tegenstand, maar helaas bleken zijn tegenstanders in de resterende wedstrijden uiteindelijk toch een maatje te groot. Sander werd vierde.