Afbeelding

Lindeboom laat zich verrassen door Aben & Slag

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De strijd om de WAC-beker is losgebarsten. In poules van vier teams zal worden bepaald wie na de winter voor de grote beker en wie voor de kleine beker mag gaan strijden. Het spits werd afgebeten door de B-klassers FC Avondrood en Rijwielhandel van den Berg. In dit duel bleken de ervaren mannen van de Rijwielhandel het sterkst te zijn. Zij versloegen FC Avondrood met 5-1 en wonnen zo hun eerste duel in poule 1.

In diezelfde poule werden de punten gedeeld door twee A-klassers: Go People BV en 1.FC Geerts hielden de stand na 30 minuten gespeeld te hebben in evenwicht. 1.FC Geerts zag de overwinning door een laat doelpunt van R. Vrede in rook opgaan: 1-1.

In poule 2 wist A-klasser DK Garagebedrijf met moeite Café Thuis te verslaan. Laatstgenoemde kent een magere seizoenstart, maar kende in dit duel enkele kleine succesjes. Bij 3-0 kwam het nog terug, ware het niet dat DK de 5-3 winst over de streep trok.

De andere twee ploegen in deze poule, BrabantTent en Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt, streden met elkaar ook om de eerste bekerwinst. De A-klasser kende niet heel veel moeite met BrabantTent en won met 5-1. Een revanche van de uitschakeling van twee jaar geleden na penalty's.

Poule 3 kende een treffen tussen Sportcafé Den Ekker en FC van de Burgt. De beide B-klassers deden niet veel voor elkaar onder, wat uiteindelijk zich uitte in de score. De op-en-neer-gaande-wedstrijd werd afgefloten bij een stand van 3-3.

Aben & Slag Advocaten nam in deze 3e poule de leiding door verrassend Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs met 6-1 te verslaan. Iets wat Lindeboom nog niet vaak is overkomen, zo'n grote nederlaag. Er sloeg in dit duel geen maat op Aben & Slag en haar topscorer T. Kuypers. Drie goals van zijn voet.

Het bekertoernooi wordt vervolgd op donderdag 1 november. Voor meer info: www.wacbeekendonk.nl.