Werner Doensen in actie namens het vierde team van ATTC'77
Werner Doensen in actie namens het vierde team van ATTC'77

Team 8 ATTC'77 gaat als een speer

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - Het vaandelteam van tafeltennisvereniging ATTC'77 moet alle zeilen bijzetten in hun sterke poule in de tweede klasse. Daarom speelden ze thuis in de sterkste opstelling de return tegen koploper Return Oss 1.

Jean Paul Kanters en William Vlamings verloren allebei hun eerste enkel, maar wonnen samen wel de dubbel. Doordat Bart Boetzkes geen moeite had met René van Hinthum werd de stand gelijk getrokken. Tijdens het verdere verloop van de wedstrijd werden om en om potjes gewonnen met uiteindelijk een gelijkspel als gevolg. Jean Paul won twee wedstrijden en William en Bart ieder één.

Het vierde team vecht tegen degradatie uit de vierde klasse. Deze week speelden Werner Doensen, Vincent Braak en Jeroen van der Heijden uit bij Budilia 5. De eerste wedstrijd werd door Werner met minimaal puntenverschil binnengesleept, wat Vincent in de daarop volgende wedstrijd net niet lukte. Ook Jeroen kon niet winnen. Het team is al de hele competitie ongeslagen met dubbel en ook nu waren ze te sterk. Na de dubbel liep Budilia uit naar een 5-2 voorsprong, maar gelukkig wisten Jeroen en Werner ieder nog een wedstrijd te winnen zodat de schade beperkt bleef tot een 6-4 nederlaag. Met 22 punten uit zes wedstrijden staan ze onderaan op één punt achter Veldhoven 7.

Na al enkele seizoenen als tweede te zijn geëindigd in de zevende klasse, gaat het achtste team dit jaar als een speer. Afgelopen week speelden ze in Geldrop tegen Unicum 11. Tessa van den Boogaard won haar eerste twee wedstrijden gemakkelijk. Haar derde wedstrijd tegen Jan Dijkhoff ging een beetje op en af, maar uiteindelijk wist ze ook deze te pakken. Door samen met Richard Doensen de dubbel te winnen was haar score voor deze avond maximaal. Richard verloor de eerste wedstrijd tegen Dijkhoff maar leek daarna steeds beter te gaan spelen en won zijn andere partijen. Ook Marijn van Krieken was in goede doen en sleepte er twee overwinningen uit. Met 50 punten uit 6 wedstrijden staan ze 14 punten voor op de nummer twee en komt de zesde klasse nu toch aardig dichtbij.