Logo mooilaarbeek.nl
Sport

Vaandelteam Badminton Club Lieshout schakelt tandje bij

  Sportnieuws
Laurence Roijackers  | Fotonummer: 20a36e
Laurence Roijackers

Lieshout - BCL-H1/BouwCenter Swinkels heeft 'een tandje bijgeschakeld'. Na eerst twee keer gelijkgespeeld te hebben, heeft het team inmiddels twee keer gewonnen en nóg een keer gelijkgespeeld. Dat gelijkspel kwam ook weer tot stand doordat het team, na een 0-3 achterstand, een tandje bijschakelde en uiteindelijk een 4-4 uit de strijd sleepte. Door deze uitslagen staat het team, voorlopig, bovenaan in de eerste afdeling van de Heren-2de-klasse.

BC Veerkracht-H2 – BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 1-7
Met duidelijke cijfers heeft het eerste herenteam laten zien dat ze beter zijn dan het tweede herenteam van BC Veerkracht. In sporthal 'de Meercamp' in Oeffelt werd alleen de dubbelpartij van de broers Wouter en Ruud van Vijfeijken verloren (14-21, 21-9 en 21-14). Alle drie de andere dubbelpartijen werden gewonnen in twee sets. Ook de singlepartijen werden in twee sets gewonnen. In die singlepartijen had Wouter van Vijfeijken het het moeilijkst: hij won nipt met 19-21 en 20-22. Laurence Roijackers had het het makkelijkst. Hij won met een duidelijke 10-21, 10-21 van 'good-old' Mathieu Hooijmaijers.

BC Goirle-H1 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 2-6
Ook de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde BC Goirle is aan de zegekar van BCL-H1/BouwCenter Swinkels gebonden. In de startende dubbelpartijen was er nog sprake van evenwicht: één gewonnen en één verloren. Laurence Roijackers en Ruud van Vijfeijken presteerden het om de normaal tot 21 lopende set te rekken tot een ultieme 30-29. In de singlepartijen ging het beter: drie van de vier partijen werden gewonnen. Alleen Ruud van Vijfeijken verloor zijn partij vanwege een opnieuw opspelende blessure. Doordat de afsluitende dubbelpartijen beide gewonnen werden, konden uiteindelijk 6 wedstrijdpunten mee in de sporttas naar Lieshout.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels – BC Zidewinde-H1: 4-4
Na een dramatische start met twee verliespartijen in de eerste dubbelpartijen én een verlies van eerste heer Bert Manders stond BCL-H1/BouwCenter Swinkels snel op een 0-3 achterstand. Tweede heer Wouter van Vijfeijken bracht de ommekeer door in een ultieme krachtsinspanning te winnen van rivaal Walter van de Lee met 17-21, 21-19 en 21-19. Jeroen van der Heiden deed er een schepje bovenop door met 21-10, 21-10 zijn singlepartij te winnen. Laurence Roijackers deed het ook prima. Hij won na een puike partij in twee duidelijke sets. Doordat de afsluitende mixpartijen werden gedeeld kwam er 4-4 op de borden te staan en heeft 'het tandje erbij' uiteindelijk een terecht gelijkspel gebracht.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>