Eerste driepunter voor vv Mariahout

Mariahout - In deze eerste wedstrijd voor eigen publiek wilde het nieuwe trainersduo Wilko Verhoeven en Edwin Maas maar al te graag dat de drie punten in Mariahout zouden blijven. Na 5 gelijke spelen (allen 2-2) en één nederlaag in blessuretijd staat het puntenaantal op slechts 5 punten.

Mariahout startte erg sterk aan deze wedstrijd maar zag ook dat Brandevoort over veel individuele klasse beschikt. In de 12e minuut zette Michel Leenders met een slimme pass Stijn vd Bogaard vrij, maar zijn inzet ging voorlangs. In deze actie raakte Stijn geblesseerd en daardoor moest Stijn na een half uur gewisseld worden. Zijn vervanger, Pim Schepers, viel erg goed in. In de 20e minuut was er een prachtige combinatie tussen Noah van Rossum en Tim Barten. Vervolgens zette Tim goed voor op Dennis Veldpaus die net naast schoot. Even later verdedigde Kevin Ketelaars goed en haalde de bal van de doellijn. Hierna was er weer een mooie combinatie van Mariahout-zijde maar deze aanval strandde vanwege vermeend buitenspel. Na 35 minuten was het dan toch raak. Dennis Veldpaus veroverde de bal op het middenveld en speelde de bal naar Michel Leenders die vervolgens Noah van Rossum aanspeelde. Noah schoot buitenkant voet de bal in de verre hoek en via een hoofd van een Brandevoort verdediger plofte de bal in de goal: 1-0. In de 40e minuut was het weer raak toen Pim Schepers alert reageerde en de bal via een Brandevoort-been in het doel schoot: 2-0. In de 45e minuut mocht Brandevoort aanleggen vanaf de penaltystip. Jasper Coenraad zag zijn goede inzet echter gekeerd door doelman Dominique Leenders die de bal uit de hoek ranselde. Rust.

In de 2e helft zette Brandevoort extra aan en dat leidde tot een veldoverwicht. Tot echte kansen kwam het in eerste instantie niet. In de 65e minuut viel de aansluitingstreffer toen Zohir Eimaach zich mooi vrij speelde en met een prachtige stift scoorde: 2-1. Brandevoort ging steeds meer risico nemen maar Mariahout verzuimde hiervan te profiteren. Hierdoor bleef het tot de laatste minuut spannend. Met de goede invallers Jens Leenders en Danny van de Laar wist Mariahout de minimale voorsprong over de streep te trekken en was de eerste overwinning een feit. Een geweldige teamprestatie met als uitblinkers, zonder iemand tekort te doen, doelman Dominique Leenders en verdediger Huib van Zutphen.

Komend weekend geen programma. Op 18 november volgt een uitwedstrijd tegen SJVV. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.