Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: ca8ead
Foto:
Sport

Clubkampioenschappen bij BC Mixed

  Sportnieuws

Beek en Donk – Het eerste weekend van november staat bij Badmintonclub Mixed traditioneel in het teken van de clubkampioenschappen. Zo ook afgelopen weekend. Zowel de jeugd als de senioren streden in diverse klassen en onderdelen om de titel. De Mini's gaven een demonstratietraining. Aan één van de deelnemers bij de senioren werd de Barry van Heerwaarden Sportiviteitsprijs toegekend. Een waardevolle prijs ter nagedachtenis aan de naamgever die tien jaar geleden overleed.

De toernooicommissie is de afgelopen weken druk bezig geweest met het maken van schema's en het plannen van wedstrijden. Een flinke klus, zeker als er op het laatste moment nog mensen afvallen door bijvoorbeeld een blessure. Door de ervaring die de commissie inmiddels heeft weten ze er elke keer voor te zorgen dat het toernooi soepel verloopt. Zo ook deze keer.

C-Klasse jeugd
Bij de jeugd waren de kinderen ingedeeld in drie klassen. De C-klasse is voor de jongste jeugd. De meesten spelen dit seizoen voor het eerst competitie. Dat ze daardoor snel bijleren was duidelijk te zien tijdens het toernooi. Met de goede begeleiding van de jeugdtrainers speelden de kinderen mooie wedstrijden. Vlak voor de prijsuitreiking gaven de Mini's onder leiding van Anniek van Leuken nog een demonstratietraining. Aansluitend werden de kinderen in de zaal gehuldigd onder luid applaus van alle toeschouwers.

A- en B-klasse jeugd
In de oudste jeugdgroep werden de kinderen uit verschillende klassen in veel wedstrijden met elkaar ingezet. Dat leverde hele mooie wedstrijden op. Bovendien kreeg de oudste jeugd de mogelijkheid om de jongere kinderen te coachen en te begeleiden tijdens de wedstrijden. En dat ging ze erg goed af. Richting het einde van de dag werden in het enkelspel de finalewedstrijden wel in de eigen klasse gespeeld. Daaruit kwamen uiteindelijk twee nieuwe clubkampioenen bij de jeugd in de A klasse. Neva van der Vorst won bij de dames en Noah Hollanders werd eerste bij de heren.

Senioren
Met drie onderdelen per klasse stond er voor de senioren een vol programma klaar. In het dubbelspel werden de spelers steeds aan iemand anders gekoppeld. Op basis van de individuele scores werden uiteindelijk de finalisten bekend die met en tegen elkaar om de medailles speelden. In het enkelspel waren de spelers in poules ingedeeld. Na twee poulefases bleven de beste vier spelers over voor de halve finales. De clubkampioenen bij de senioren in de A klasse werden uiteindelijk René Schepers bij de heren en Robin Slaets bij de dames. Robin prolongeerde daarmee haar titel van vorig jaar.

Barry van Heerwaarden Sportiviteitsprijs
Het sluitstuk van het weekend is al tien jaar de uitreiking van de sportiviteitsprijs. De vader van Barry komt deze prijs ieder jaar uitreiken. De prijs gaat naar iemand die tijdens het toernooi is opgevallen door zijn of haar gedrag, positieve uitstraling, hulp, coaching, interesse in anderen, enzovoort. Dit jaar is de prijs, onder luid applaus van alle aanwezigen, toegekend aan Evi van Rixtel.

Kijk voor meer info en foto's op www.bcmixed.nl en volg de vereniging op social media.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>