Logo mooilaarbeek.nl
Vlnr: Bjorn Weyenberg, Theo v.d. Dungen, Martijn v.d. Heijden, Ad Endevoets en Wietse Aarden   | Fotonummer: b81fbe
Vlnr: Bjorn Weyenberg, Theo v.d. Dungen, Martijn v.d. Heijden, Ad Endevoets en Wietse Aarden (Foto: )
Sport

Laarbeekse kampioenschappen handboogschieten

  Sportnieuws

Aarle-Rixtel - De Laarbeekse kampioenschappen handboogschieten stonden zaterdag 3 november op het programma.

Alle schutters die in Laarbeek wonen mogen hieraan deelnemen. Ze schieten bij Strijd in Vrede uit Beek en Donk, Krijgsman Soranus uit Lieshout en De Eendracht uit Aarle-Rixtel. In totaal waren er 33 schutters die meededen, in 5 verschillende klassen. De klassen waren als volgt: Recurve – Compound – Jeugd – Aspiranten - Traditioneel. Iedereen schoot 5 proefpijlen en 25 tellende pijlen. Daarna hebben ze in de klasse Recurve en Compound nog een finaleronde geschoten. Hieruit komt de Laarbeekse kampioen voor beide klassen. Dit jaar werden de kampioenschappen georganiseerd door De Eendracht uit Aarle-Rixtel.

De beste 8 recurve- en compoundschutters namen deel aan de finalerondes. Nummer 1 schiet tegen nummer 8, nummer 2 tegen nummer 7, etc. Als laatste de finale. Tijdens de finalerondes worden er steeds 6 pijlen geschoten. Omdat bij de compoundschutters maar 5 schutters de finale rondes konden schieten, hebben alle 5 de schutters 6 pijlen geschoten. De 2 beste zijn doorgegaan naar de finale.

Bij de recurve schutters hebben ze wel alle rondes afgewerkt. Na de spannende finalerondes hadden ze uiteindelijk een finale bij de recurveschutters tussen Paul v.d. Broek en Arjan v.d. Heuvel, beide van Krijgsman Soranus uit Lieshout. Bij de compoundschutters ging de finale tussen Theo v.d. Dungen en Bjorn Weyenberg, beide van Strijd in Vrede uit Beek en Donk. Paul van de Broek won bij recurve en Bjorn Weyenburg won in de klasse compound.

Bij de 'jeugd' eindigde Dylan van Berkum op de 1e plaats, gevolgd op de 2e plaats door Ryan v.d. Broek. In de categorie 'traditioneel' was de 1e plaats voor Jorg van Rijn. Bij de 'aspiranten' was de 1e plaats voor Milan v.d. Heuvel. 2e werd Myrte Weyenberg.

Henk Leenders, de schenker van de wisselbekers, heeft de bekers uitgereikt aan de Laarbeekse kampioenen.

In november 2019 worden de Laarbeekse kampioenschappen gehouden bij Strijd in Vrede te Beek en Donk.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>