Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 279eaf
Foto:
Sport

Jeugd Badminton Club Lieshout leert bij

  Sportnieuws

Lieshout - Het jongste team van Badminton Club Lieshout, BCL-U13, speelt dit seizoen in de leeftijdsklasse tot 13 jaar. In die klasse spelen ze in de derde afdeling. Omdat dit hun allereerste deelname aan een competitie is hebben ze het moeilijk om punten binnen te halen: wél genieten ze volop van het spel, zijn ze erg fanatiek en proberen ze er steeds het beste van te maken.

BV Reeshof-U13 – BCL-U13: 8-0
Het Lieshoutse jeugdteam was weer compleet voor de uitwedstrijd tegen het Tilburgse BV Reeshof. Deze Tilburgse vereniging die in de immens grote sporthal T-Kwadraat speelt, was, zoals te verwachten was een maatje te groot. Tóch slaagde Ties Kester er in zijn singlepartij in om méér dan 10 punten te scoren: in de tweede set kwam hij tot 11. Ook Thijs van Sinten en Jools van den Acker deden het prima. Zij kwamen met 17 punten in de eerste set zelfs dicht in de buurt van setwinst.

BC FST-U13 – BCL-U13: 8-0
De uitwedstrijd tegen het Waalwijkse FST was voor de jeugd van Badminton Club Lieshout weer een leerzame. Nils van Velthooven, Ties Kester, Jools van den Acker, Sem van den Baar en Thijs van Sinten slaagden er in geen enkele set in om de 10 punten aan te tikken. Jools van den Acker deed het nog het beste: zij haalde 8 en 9 punten in de twee gespeelde sets. Samen met Nils van Velthooven deed Jools deze score nog eens over. Uiteindelijk kon de Lieshoutse jeugd tóch opgetogen naar huis terugreizen: zij hadden immers een leuke, leerzame en sportieve wedstrijd gehad.

BCL-U13 – BC'67-U13: 0-8
In de thuiswedstrijd tegen het Veghelse BC'67 bleek dat de BCL-U13 duidelijk stappen maakt. Jools van den Acker kwam met 18-21 heel dicht bij setwinst in zijn singlepartij. Nils van Velthooven en Sem van den Baar scoorden ook weer boven de 10: in de tweede set behaalden ze respectievelijk 13 en 14 punten. Ook in de dubbelpartij van Jools en Sem werd de 10 nog aangetikt, waarmee de vooruitgang inmiddels duidelijk te zien is. Belangrijkste is en blijft echter dat de jeugd iedere wedstrijd weer fanatiek en sportief bezig is. Ondanks de verliespartijen en het leerzame jaar, verliezen Sem van den Baar, Jools van den Acker, Nils van Velthooven, Ties Kester en Thijs van Sinten nooit hun 'goeie zin'.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>