Logo mooilaarbeek.nl
Archieffoto  | Fotonummer: a034f6
Archieffoto
Sport

Goede competitiestart Flamingo's

  Sportnieuws

Mariahout - Senioren 1, gesponsord door Auto Corsten, speelde op zondag 25 november hun eerste competitiewedstrijd tegen VIOS in Oeffelt. Met een incompleet team, door onder andere blessures, begon Senioren 1 met een gewijzigde opstelling aan de binnencompetitie.

De meiden uit Mariahout hadden van coach Kim Janssen-Vervoort één opdracht gekregen: 'speel samen en communiceer wat je doet'. De gehele wedstrijd werd er hard gewerkt door de meiden uit Mariahout. Er werd verdedigend druk gezet op de gaande bal van VIOS. VIOS had daar zichtbaar moeite mee en maakte daardoor fout op fout. Flamingo's wist veel ballen te onderscheppen en bleven zelf scherp in de afronding van de kansen. VIOS ging door het goede spel van Flamingo's zelf ook scherper spelen en brachten het baltempo omhoog. Dit zorgde ervoor dat Flamingo's moeite had om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Flamingo's verdedigde sterk. Het voorverdedigen werd afgewisseld met het standaard verdedigend spel. Er werd onderling goed gecommuniceerd en gecoacht. Aanvallend werden er helaas korte kansen gemist, waardoor de ruststand 6-7 was in het voordeel van Flamingo's.

Na de rust bleef Flamingo's scherp en knokken als team om de wedstrijd te winnen. Door een fout van de scheidsrechter, had VIOS de kans om aan te haken. Flamingo's kon daardoor niet uitlopen. Gelukkig bleven de meiden uit Mariahout scherp en trokken ze in de slotfase de wedstrijd naar zich toe. Met 8-11 was de winst voor Flamingo's. Volgende week speelt Senioren 1 hun eerste thuiswedstrijd. Deze is in de Klumper in Lieshout en zal starten om 15.10 uur.

Goede wedstrijd Senioren 2
Senioren 2, gesponsord door T-PRESS sport en publiciteit, speelde hun allereerste wedstrijd van het seizoen. Zij reisden met 12 dames af naar Sevenum, waar Oxalis hun tegenstander was. Oxalis ging direct stevig van start en binnen een minuut stonden zij met 1-0 op voorsprong. Deze voorsprong hebben zij de gehele wedstrijd niet meer uit handen gegeven. Senioren 2 speelde voor het eerste seizoen in deze samenstelling. De meiden uit Mariahout waren zichtbaar op zoek naar het samenspel en naar de goede kansen. Deze waren er wel, maar werden helaas niet genoeg afgerond. Daarnaast was Senioren 2 met tijden niet scherp genoeg. Naarmate de wedstrijd vorderde ging dit beter. Er werd binnen de vakken goed gecommuniceerd en er werden afspraken gemaakt. Dit zorgde voor een stevig spelend senioren 2. Het was helaas niet genoeg voor de winst. Het was echter wel voldoende om de gehele wedstrijd druk uit te oefenen op hun tegenstander, om een fijne wedstrijd te spelen en het geeft daarnaast vertrouwen voor de rest van de competitie. De einduitslag was 14-11 in het voordeel van Oxalis. Volgende week speelt Senioren 2 ook in de Klumper in Lieshout. Deze wedstrijd wordt gespeeld tegen Rooi en vangt om 13.45 uur aan.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>