Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 2c3a68
Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)
Sport

ASV'33 verliest onverdiend van ELI

  Sportnieuws

Aarle-Rixtel - Op een goed bespeelbaar veld in Aarle-Rixtel ging ASV'33 onverdiend ten onder tegen buurgenoot ELI. Al in de openingsminuut leek de thuisclub op een 1-0 voorsprong te komen, maar doelman Beau Bastiaans wist het afstandsschot van Thomas Fritsen nog juist tot hoekschop te verwerken.

ASV bleef in de openingsfase dreigend en wist gevaar te stichten met enkele hoekschoppen. De ELI-defensie kon steeds op tijd het schot te blokkeren. Na een kwartier spelen waren de bezoekers voor het eerst gevaarlijk via de snelle Willem Slegers. Direct hierna gleed Peer van de Kerkhof in goede positie uit na een snelle aanval via Thimo van der Steen. Het spel golfde in deze fase op en neer. Beide teams werkten hard en wisten enkele kleine kansjes te creëren. De beste waren hierbij voor de thuisclub.

In de 28e minuut aarzelde de defensie van ASV'33 om in te grijpen en het was Stijn Donkers, die profiteerde, 0-1. De Lieshoutenaren werden sterker en het was aanvoerder Lex Hollanders, die de bal uit een voorzet van Niels den Bol achter doelman Martijn Verbakel schoot, 0-2. Direct hierna toonde Martijn Verbakel zijn klasse door een bekeken lob van Joris Ganzewinkel nog over zijn doel te tikken. Uit de daaropvolgende hoekschop was ELI-spits Roel Donkers bijna succesvol. De doelpogingen van de thuisclub via schoten van Teun van Asten en Peer van de Kerkhof misten de juiste richting.

In de tweede helft ging ASV'33 op zoek naar een snelle aansluitingstreffer. In de 51e minuut leek dat succes te hebben bij een scrimmage voor het ELI-doel, maar Niels den Bol bracht op de doellijn redding. Kopballen van Robbert Mol en Teun de Koning gingen langs het ELI-doel. ASV moest wel alert zijn op snelle uitbraken van de Lieshoutse ploeg, waarbij Stijn Donkers bijna succes had.

In de 71e minuut werd het harde werken van de thuisclub beloond. Het was Thomas Fritsen, die met een schitterend afstandsschot de bal in de kruising schoot en Beau Bastiaans kansloos liet, 1-2. ELI liet zich niet onbetuigd en kreeg goede scoringskansen via Stijn Donkers en Geert Minten, die vorige week nog noodgedwongen het doel verdedigde. Kort voor tijd leek ASV'33 alsnog op gelijke hoogte te komen. Het was Peer van de Kerkhof, die de bal uit een vrije trap tegen de lat schoot. Hierna prikte Joris Ganzewinkel nog bijna raak en miste de thuisclub in de slotseconde het nodige geluk bij een scrimmage voor het ELI-doel.

Door dit resultaat is ELI opgeklommen naar de 4e plaats en blijft ASV'33 in de onderste regionen. Komende zondag staat voor ASV'33 de belangrijke thuiswedstrijd en derby tegen vv Mariahout op het programma. ELI is dan gastheer van SJVV.

Opstelling ASV'33: Martijn Verbakel, Robbert Mol, Pim Dubois (Mees van Roij), Pim van de Tillaart, Erwin van dijk, Nik de Fockert (Kevin van Schijndel), Teun van Asten, Teun de Koning (Bart Renders), Thimo van der Steen, Peer van de Kerkhof en Thomas Fritsen.

Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Bart Verkuijlen, Lex Hollanders, Harm Hazenveld, Frank van Berlo, Niels den Bol (Randy van der Groef), Stijn Donkers, Willem Slegers (Patrick Swinkels), Joris Ganzewinkel, Geert Minten en Roel Donkers.

Bekijk hier alle foto's van fotograaf Marcel van de Kerkhof (A-R)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>