Daan van Heijnsbergen
Daan van Heijnsbergen Foto: Joost Duppen

Sparta'25 wint moeilijke wedstrijd

Beek en Donk - Sparta'25 heeft haar zevende overwinning van het seizoen geboekt. Het was zeker geen mooie overwinning maar zoals ze altijd zo mooi zeggen: de punten tellen.

Sparta heeft het altijd zwaarder tegen ploegen uit de onderste regionen dan tegen de 'toppers'. Sparta'25 was dus gewaarschuwd maar begon toch slecht aan de wedstrijd tegen hekkensluiter WODAN. Is het dan misschien toch onderschatting of heeft het misschien toch iets te maken met het kunstgras? De groen-witten speelden slordig, en de tweede bal was veelal voor WODAN dat verschillende keren dreigend voor het doel verscheen. Sparta goalie Kamiel Pennings moest al snel een paar keer redding brengen. Uit een corner wist een volledig vrijstaande speler van WODAN simpel binnen te koppen; 1-0.

In het verdere verloop van de eerste helft was het vooral WODAN dat gevaarlijk bleef. Tweemaal werd een doelpunt van de thuisploeg afgekeurd vanwege buitenspel. Sparta'25 kon daar in de gehele eerste helft weinig tot niets tegenover zetten. Toch kwam het in de 24e minuut wel op 1-1. Na een goede verdedigende actie van Joost Ankersmit kwam de bal bij Ron Brouwers die op zijn beurt Elco van Schijndel diep stuurde. Elco zette goed door en wist de bal te veroveren van de aanvoerder die te laconiek met de situatie omging en waardoor Elco simpel kon binnen schieten; 1-1. Even later kreeg Elco nog een grote kans, maar miste helaas.

Sparta'25 had wel een veldoverwicht maar bleef slordig spelen. Een eigen goal van WODAN zorgde voor de voorsprong van Sparta'25. De Spartanen kregen na de 1-2 nog wel kansen op de 1-3, maar faalden in de afwerking. Zo was de ingevallen 16-jarige debuterende Daan van Heijnsbergen, tweemaal heel dicht bij een doelpunt. Jeremy Raaijmakers scoorde nog wel op prachtige wijze, maar zijn doelpunt werd afgekeurd.

Sparta'25 is door de overwinning gestegen naar een tweede plaats. Komende zondag speelt Sparta'25 weer uit, nu bij Wilhelmina Boys uit Best.