Logo mooilaarbeek.nl
Een 2de plaats voor Krijn van Lieshout   | Fotonummer: e07238
Een 2de plaats voor Krijn van Lieshout (Foto: )
Sport

JC Mariahout bij Lage Bandentoernooi Keldonk

  Sportnieuws

Mariahout - Vijf judoka's van Judoclub Mariahout hebben zondag 2 december deelgenomen aan het Lage Bandentoernooi georganiseerd door JC De Jigoro's uit Keldonk.

Peter van Lierop begon goed aan zijn toernooi. Met twee mooie waza-ari scores voor zijn linkse o-uchi-gari worpen wist hij de eerste partij met ippon naar zich toe te trekken. In de daaropvolgende partijen wist hij ondanks zijn inzet en nog enkele mooie worpen deze goede start helaas geen verder gevolg te geven. Peter mocht op het tweede trapje van het podium plaatsnemen om zijn tweede prijs in ontvangst te nemen. Krijn van Lieshout verloor zijn eerste partij op waza-ari. In zijn tweede partij kwam hij wat scherper voor de dag. Met fel en actief judo haalde hij de winst binnen met een verdiende waza-ari score. De goede lijn wist hij door te zetten in zijn derde partij die hij met een ippon winnend wist af te sluiten. De laatste partij leverde na een beslissing van de scheidsrechter ook de winst op. Een mooie en verdiende tweede prijs voor Krijn. Met een beetje meer pit in de eerste partij is een eerste prijs mogelijk binnen bereik bij één van de volgende wedstrijden.

Sander Leenders en Ilko Swinkels zaten samen in een poule. Het onderling duel werd beslist in het voordeel van Sander met een overtuigende waza-ari score. Ondanks deze goede start en aanvallend judo kon Sander in de resterende partijen de winst niet meer naar zich toe trekken. Ilko verloor na de partij tegen Sander ook zijn tweede partij, maar kwam na dit verlies beter en beter op gang. Hij wist met waza-ari en een partij op beslissing uiteindelijk toch nog op punten een tweede plaats uit het vuur te slepen. Een mooie en verdiende tweede prijs dus voor Ilko. Sander had een beetje pech dat op punten het podium net uit het zicht verdween. Ondanks zijn mooie winstpartij werd hij op punten vierde. Tim Gielens zat in een poule met twee tegenstandsters. In de eerste partij moest hij met ippon zijn meerdere in zijn tegenstandster vertrekken. In de daaropvolgende partijen kon Tim goed tegenstand bieden en ondanks wat kansjes en aanvallen van zijn kant ging de tweede en derde partij op beslissing naar zijn tegenstandster. In de laatste partij zette Tim nogmaals alles op alles en deze keer was er wel een beloning met een mooie ippon voor Tim, waarmee hij dit toernooi afsloot op een derde plaats.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>