Logo mooilaarbeek.nl
  | Fotonummer: a25596
Sport

BrabantTent terug op aarde

  Sportnieuws

Beek en Donk - De roze wolk waarop BrabantTent al zo'n drie maanden op leeft is onder hun voeten abrupt weggehaald. Rijwielhandel van den Berg mag zich de eerste ploeg noemen die de 'Rothosen' heeft verslagen. Een overwinning waarbij de geslepenheid er vanaf droop.

De laatste zeven minuten waren desastreus voor de mannen van BrabantTent. Uit een eerdere overtalsituatie wist BrabantTent geen voordeel te halen en dat kwam hen duur te staan. Uitblinker R. Maas stond op de juiste plek om kort daarna de Rijwielhandel op de 1-0 voorsprong te zetten. Met een mannetje meer liep het daarna snel uit naar 3-0. Een tegentreffer werd kort daarna ongedaan gemaakt met een 4e goal en de zege; 4-1. BrabantTent ziet de opponent van vandaag zodoende naderen tot 3 punten.

Meulensteen/van Lieshout had haar zinnen gezet op de eerste punten deze avond. FC Avondrood zou daarvoor over de knie moeten worden gelegd. Via J. Dekkers werd deze opgave al snel een hels karwei. E. Wich liet hoop in de Meulensteen-harten opbloeien welke even zo snel weer verdween als sneeuw voor de zon. Geen cadeautjes voor Meulensteen, moet Avondrood gedacht hebben. Na de 2-1 liep het uit naar 5-1 en wist het voor de tweede maal drie punten bij te schrijven aan het totaal. Door deze zege is het verschil tussen de beide teams opgelopen naar zes punten.

Koploper in de A-klasse, Café-Zaal de Tapperij, kende in haar duel met de verrassende nummer 4, DK Garagebedrijf, een kortstondig moment van opwinding. In minuut 17 brak N. Jansen de ban, waarna T. van Oort een minuut later de stand al gelijk trok. Nauwelijks bekomen van deze twee vlotte doelpunten was het C. van den Boogaard die vanuit de aftrap de Tapperij alweer op voorsprong schoot. Alsof het nog niet genoeg was, was het een minuut later al 3-1. Nadat de rook wat was opgetrokken van als dit geweld maakte de 4-1 een eind aan de DK-illusie. De Tapperij duikt comfortabel de kerstbreak in.

Aben & Slag wist met een prima zege op gelijke hoogte te komen met de huidige nummer 2, 1.FC Geerts. Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt gelukte het niet om het de advocaten echt lastig te maken. Halverwege was het Aben & Slag wat de lakens had uitgedeeld. Onder andere E. Nooijen was productief met twee doelpunten in de uiteindelijk met 4-1 gewonnen wedstrijd. Sevenmiles blijft door dit verlies samen met DK Garagebedrijf op plek 5 bivakkeren. Aben & Slag blijft bovenin meedraaien en hoopt stiekem nog op een flink verval van de Tapperij in de tweede seizoenshelft.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>