Drukte in het doelgebied van ELI. Frank van Berlo wint het luchtduel. Patrick Swinkels (5), Niels den Bol (8), Harm Hazenveld (12) en Stijn Donkers (15) kijken toe

ELI stelt teleur tegen SJVV

Lieshout - ELI heeft in de laatste thuiswedstrijd van dit jaar een teleurstellende nederlaag geleden. Het Deurnese SJVV – voor het eerst in volle sterkte - won met 1-4 van de mannen van Michael Thijs. Op een redelijk goed bespeelbaar veld was de thuisclub alleen in de openingsminuten de bovenliggende partij.

Zo schoot in de 1e minuut Niels den Bol juist over. Hierna nam SJVV het initiatief over. In de 10e minuut was het de zeer vaardige Remco van de Akker, die van dichtbij de 0-1 liet aantekenen. ELI slaagde er hierna niet in om echt gevaarlijk te worden. In de 23e minuut was een schot van Geert Minten dreigend. De blauwwitten, die door blessures toch al enkele basisspelers misten, zagen na een half uur aanvoerder Lex Hollanders geblesseerd uitvallen. Even later moest ook Willem Slegers na een goed opgezette aanval afhaken. Toch had ELI kort voor rust de gelijkmaker moeten laten aantekenen. Jordy van den Eijnden kwam in kansrijke positie op aangeven van Niels den Bol niet verder dan een zwakke inzet.

Hoewel er aan goede wil geen gebrek was, liet het spel van de thuisclub ook na de theepauze het nodige te wensen over. In de 56e minuut moest ELI met 10 man verder, omdat Geert Minten zijn 2e gele kaart kreeg, hoewel de overtreding door een andere speler werd begaan. De bezoekers wisten al snel gebruik te maken van dit numerieke overwicht. Op aangeven van zijn broer Remco schoot Stefan van de Akker tegen de 2e paal, maar de terugspringende bal was een prooi voor Maikel van der Steen, 0-2. Toen ook nog Patrick Swinkels geblesseerd het veld moest verlaten was het voor ELI te veel gevraagd om nog echt aan te dringen. Toch liet de snelle Jordy van den Eijnden 3 keer van zich spreken. Een boogbal van grote afstand over de voor zijn doel staande keeper miste voldoende lengte. Even later werd hij vrij voor de doelman uit zijn evenwicht geduwd, maar het verwachte fluitsignaal bleef uit. Ook kreeg hij kort voor tijd de handen van de supporters op elkaar toen hij na enige schijnbewegingen zijn tegenstander door de benen speelde, maar de doelman keerde zijn schot. In de 73e minuut werd het 0-3. Eerder had Beau Bastiaans nog een doelpunt weten te voorkomen, maar hij was kansloos bij een bekeken inzet van dichtbij van Van de Akker, 0-3.

In de 76e minuut moest ook de Deurnese ploeg verder met 10 man na een rode kaart. In de slotfase deden zich weinig opvallends voor; ELI was onmachtig om echt aan te dringen en SJVV koesterde de ruime voorsprong. 0-3 leek dan ook de eindstand te worden, maar ver in blessuretijd vielen nog twee treffers te noteren. Van der Steen schoot de bal hoog in de touwen achter de kansloze Bastiaans, 0-4. Het was echter laatste man Frank van Berlo, die met een bekeken lob de 1-4 eindstand liet noteren.

Door deze nederlaag zakte ELI naar de 6e plaats.

Zondag staat voor ELI de uitwedstrijd tegen de voorlaatste Olympia op het programma. Bij een goed resultaat blijft ELI helemaal vrij van de onderste plaatsen en wordt een heel goed 2018 positief afgesloten.