Logo mooilaarbeek.nl
Sport

Duizenden stenen sprankelen tijdens KerstROLLERshow

  Sportnieuws
  | Fotonummer: 485131
Foto:

Beek en Donk - Nog een paar dagen en dan is het weer zo ver: de jaarlijkse KerstROLLERshow van RC de Oude Molen. Iedereen is weer hard aan het werk om alles op tijd af te krijgen, de rijdsters en trainsters, maar ook alle andere vrijwilligers, zo ook de dames in het naaiatelier.

Niet lang na de show van vorig jaar zijn de dames van het naaiatelier alweer druk in de weer voor de volgende show. Zodra het thema bekend is gaan zij aan de slag met het maken van alle nieuwe pakken. 10 dames zitten wekelijks in het naaiatelier bij elkaar om alles met de hand in elkaar te zetten. Hoe gaat dat nou in zijn werk zult u zich misschien afvragen? De trainsters van ieder nummer bedenken wat voor pakken zij graag willen hebben en geven dit door. Brigitte van Schijndel gaat dan aan de slag met het zoeken naar patronen die erop lijken. Er liggen altijd basispatronen klaar die gebruikt worden, maar bij ieder pak wordt er weer wat aangepast om zo aan alle wensen te voldoen.

Alle pakken die zijn gemaakt worden bewaard op een zolder. Als het thema van de show bekend is wordt er gekeken of er nog pakken liggen die hierbij passen. Daarnaast worden er ieder jaar ook een heleboel pakken nieuw gemaakt. Dit jaar zijn er minstens 350 pakken nieuw gemaakt, dit allemaal door het vaste clubje van 10 dames. Afgelopen zondag was de generale repetitie, dan zijn er altijd nog een aantal andere ouders die even een handje komen helpen, bijvoorbeeld met het strassen van de pakken. Dit zijn de glitters die op de pakken zitten en deze worden er één voor één met de hand opgezet. Tijdens de show zult u zo'n 100.000 van deze stenen zien glitteren. U kunt uzelf voorstellen dat dit een heleboel werk is geweest.

Maar al dat harde werken is natuurlijk niet voor niks. Wanneer er aan de dames wordt gevraagd wat zij hieraan het leukste vinden is er een duidelijk antwoord: ze zijn trots op het eindresultaat en vinden het bijzonder dat ze met z'n allen hier naartoe kunnen werken. Ook is het altijd erg gezellig op de avonden dat zij bij elkaar zitten. Op het laatste moment is het altijd even stressen om alles op tijd af te krijgen, maar wanneer zij het eindresultaat zien kunnen ze alleen maar heel erg trots en tevreden zijn.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de shows op 15 en 16 december. Kijk voor meer info op www.rcdeoudemolen.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>