Logo mooilaarbeek.nl
Sport

Peter van der Tol 'vrijwilliger van het jaar' bij BCL

  Sportnieuws
Peter van der Tol, 'vrijwilliger van het jaar' bij Badminton Club Lieshout  | Fotonummer: 86b828
Peter van der Tol, 'vrijwilliger van het jaar' bij Badminton Club Lieshout (Foto: )

Lieshout - Al veel vaker is de naam van Peter van der Tol aan de orde geweest bij de steeds-weer-moeilijke-keuze voor de 'vrijwilliger van het jaar' bij Badminton Club Lieshout. Peter is immers al vele jaren een zéér gewaarde vrijwilliger die, vooral achter de schermen, onder andere zorgt dat de midweekcompetitie prima blijft lopen.

Winnaar
Peter van der Tol is zo'n vrijwilliger die je niet veel hoort en niet veel op de voorgrond ziet: in de luwte doet hij het liefst zijn vrijwilligerswerk. Peter is niet iemand die overal voorop staat. Peter is wél iemand die al vele jaren een ondersteunende rol vervult bij Badminton Club Lieshout. Om die reden is hij de meer dan terechte winnaar van de eretitel 'vrijwilliger van het jaar' bij Badminton Club Lieshout.

Midweekcompetitie
Peter staat min-of-meer aan de basis van de midweekcompetitie-deelname van teams van Badminton Club Lieshout. Al sinds mensenheugenis is hij (samen met de gewaarde collega Jos Kuijtmans) dé contactpersoon naar Badminton Nederland aan de ene zijde en de deelnemers aan de andere zijde. Peter heeft zelf ook lange tijd deelgenomen aan deze "tweede competitie" van de regio Brabant. Dat was nog in de tijd dat deze competitie 'recreanten-competitie' heette. Niet helemaal een juiste naam, gezien de inzet waarmee er in deze competitie wordt gespeeld: om die reden is waarschijnlijk enkele jaren geleden ook de omnaming gekomen naar 'Midweek-competitie'. Peter verzorgt zoals genoemd de hele opzet voor de vereniging en doet alle contacten.

Méér vrijwilligerswerk
Naast dit vrijwilligerswerk zet Peter zich óók voor de vereniging in bij evenementen. Zo was hij nauw betrokken bij diverse evenementen in het kader van de organisatie van de gezondheidsrace 2.0, die uiteindelijk door Badminton Club Lieshout is gewonnen. Peter is nu (natuurlijk) weer aangeschoven als vrijwilliger om ook de deelname van Badminton Club Lieshout aan de gezondheidsrace 3.0 mede te organiseren. Peter is één van die vele vrijwilligers die Badminton Club Lieshout heeft en waar de vereniging op draait. Peter is ook een typisch voorbeeld van de vrijwilliger die achter de schermen enkele zaken voor de vereniging regelt: zo zijn er gelukkig vele, waardoor Badminton Club Lieshout een bloeiende en actieve vereniging is.

Bijdrage aan de vereniging
Ondanks dat Peter langere tijd uit de roulatie is geweest en niet kon komen badmintonnen, heeft hij tóch altijd zijn vrijwilligerstaak op zich genomen. Zonder dwang, zonder aansporing: Peter regelt zijn zaakjes. Inmiddels komt Peter zelf weer wat meer sporten waardoor zijn betrokkenheid bij de vereniging ook weer wat closer wordt. Badminton Club Lieshout is érg blij met dit soort leden, die naast het regelmatig sporten óók nog een bijdrage geven aan de vereniging, om deze beter te laten draaien. Peter is zo'n vrijwilliger en is daarom, nogmaals, de meer dan terechte winnaar van de eretitel 'vrijwilliger van het jaar' bij Badminton Club Lieshout

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>