ELI besluit 2018 met zege

Lieshout - ELI heeft 2018 met een winstpartij afgesloten. Op het druilerige kunstgrasveld in Ommel werd de inhaalwedstrijd tegen de plaatselijke club met 0-2 gewonnen. De blauwwitten waren de betere ploeg, maar waren aanvallend onmachtig.

ELI wist in de 1e helft niet een enkele keer op het vijandelijke doel te schieten. Aan de andere zijde kon de thuisclub ook geen potten breken, omdat de voorwaartsen hun meerdere moeste erkennen in de ELI-verdedigers. In de 10e minuut was ELI via Willem Slegers voor het eerst dreigend. De thuisclub, die al hardwerkende een dreigende degradatieplaats wil voorkomen was even later gevaarlijk, maar Megens richtte te hoog.

In de 22e minuut wist Niels den Bol een hoekschop te forceren. Hieruit had ELI moeten scoren, maar in de scrimmage, die voor het doel volgde, stond steeds een Ommels been een doelpunt in de weg. Uit een vloeiende aanvalscombinaties tussen Bart Verkuijlen en de weer herstelde Ruben van Hoof was deze laatste na een half uur dichtbij de 0-1, maar hij krulde de bal juist over. Even later had Olympia Boys de pech, dat het onverwachte schot van Marijn van Bussel boven op de lat viel. Beau Bastiaans, die in de gehele wedstrijd nauwelijks op de proef werd gesteld, was hierbij kansloos. Vlak voor rust kwam ELI plotseling tegenover 10 man van de thuisclub staan omdat dezelfde Van Bussel met 2x geel het veld moest verlaten.

Wie verwacht had, dat ELI hierna gemakkelijk de 3 punten zou binnenhalen kwam bedrogen uit. Het lukte de blauwwitten niet om met een man meer goede aanvallen op te zetten en het duurde tot de 60e minuut tot de 0-1 viel. Het was Ruben van Hoof, die na een mooie actie de bal heel bekeken over de doelman in de verre hoek plaatste. Hierna waren Stijn Donkers en Bart Verkuijlen dichtbij de verlossende 2e treffer, maar het duurde tot de 73e minuut voor deze viel. Het was Niels den Bol, die een vloeiende aanval van Roel en Stijn Donkers afrondde. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Het geloof bij de thuisclub op een punt verdween en ELI was niet bij machte om het veldoverwicht om te zetten in nog een treffer.

Door deze winst kunnen de mannen van trainer Michael Thijs en zijn staf op een goede eerste competitiehelft terugkijken met als resultaat een niet verwachte 4e plaats en zich na een korte winterstop opmaken voor de thuiswedstrijd tegen koploper Bavos op zondag 20 januari.

Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Harm Hazenveld (Mart Bekkers), Bas Hollanders (Patrick Swinkels), Lex Hollanders, Bart Verkuijlen, Frank van Berlo, Niels den Bol, Stijn Donkers, Willem Slegers (Joris van Ganzewinkel), Ruben van Hoof en Roel Donkers.