Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 8e712f
Sport

Café Thuis haalt opgelucht adem; eerste zege

  Sportnieuws

Beek en Donk - En daar is ie dan eindelijk: de eerste zege voor Café Thuis inzet huidige seizoen. Ten koste van Meulensteen/van Lieshout, wat nu alleen de rode lantaarn draagt in de B-klasse. De zevende nederlaag voor Meulensteen betekende de primeur voor Thuis.

Het was een uitermate spannend slot in dit duel. Thuis dacht na de 2-0 via de voet van J. Cleutjens de winst in de tas te hebben, maar via doelman W. de Groot en goodold J. van Schijndel kwam Meulensteen langszij. Thuis trok in de slotfase alsnog aan het langste eind via de gouden poot van R. Meulensteen. Opluchting alom en een extra pintje na afloop voor Café Thuis.

De B-klasse kent een spannende strijd bovenin. Rijwielhandel van den Berg meldt zich daar nu ook. Door een riante zege op FC Avondrood (9-1) komt het op gelijke hoogte met de nummer 2, op drie punten afstand van de koploper. Er was deze avond geen kruid opgewassen tegen de Rijwielhandel. In de hoogste versnelling walsten ze over Avondrood heen. W. Swinkels en R. Engels, dit seizoen nog weinig kruid geschoten, waren zeer scherp en schoten ieder vier goals tegen de touwen. FC Avondrood keek beteuterd toe en was verrast dat een eigen doelpunt hen hielp aan de spreekwoordelijke eer.

Café-Zaal de Tapperij kwam deze avond in actie en nam het op tegen Go-People BV. De herhaling van de kampioenspot van verleden seizoen in de A-klasse was de eerste helft van het duel spannend. R. Ros zette de koploper op voorsprong, P. Aben bracht de stand in evenwicht. Via tweemaal N. Jansen en R. Ros was het nadien de Tapperij die even liet zien wie de meester was. A. Yahou deed in het ultieme slot nog wat terug, maar het was veel te weinig om de Tapperij ongerust te maken: 2-5.

Achter de Tapperij is de slag om plek twee spannend. Aben & Slag Advocaten wist deze avond via een minimale zege gelijk te komen met 1.FC Geerts. De achterstand op de koploper is enorm, dus de strijd om de ereplaats is in volle gang. Tegen Hurkmans Plaatwerk BV viel het niet mee om de jonge mannen te breken. Het duel was geruime tijd in balans totdat T. Kuypers als zo vaak de ban wist te breken. Zes minuten voordat de leidsman voor het eind blies wist hij de doelman van dienst in tussen de Hurkmanse palen te verschalken.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>