Logo mooilaarbeek.nl
Sport

Verdienstelijke resultaten BCL-H1/BouwCenter Swinkels

  Sportnieuws
  | Fotonummer: ec0d7d
Foto:

Lieshout - In de enige afdeling van de 'mannen-2de klasse' heeft het eerste herenteam van Badminton Club Lieshout een verdienstelijk gelijkspel gehaald tegen het volledig Indische team van BC Eindhoven: de koploper is in deze klasse. Tegen laagvlieger BC Goirle was de verschil groter. De Lieshoutse heren stonden slechts één partij af en wonnen dus met 7-1.

BC Eindhoven-H2 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 4-4
De uitwedstrijd tegen het eerste herenteam van BC Eindhoven leek vooraf de beslissende partij in deze klasse. Eerder hadden de Lieshoutse badmintonners immers al tegen deze tegenstander gelijk gespeeld én tot nu toe hadden de Indische-Eindhovenaren verder alles gewonnen. Gezien het enorme belang van de partij begonnen Bert Manders en Wouter van Vijfeijken niet goed: zij verloren hun dubbelpartij. Jeroen van der Heiden en Ruud van Vijfeijken begonnen beter. Zij wonnen hun dubbelpartij van Brijesh Bhardwai en Pranjal Gupta. In de daaropvolgende singlepartijen leek het allemaal toch nog goed te komen. Wouter van Vijfeijken won met duidelijke cijfers. Bert Manders deed hetzelfde tegen Imran Yousaf en Laurence Roijackers won zijn singlepartij ook; hij won van Pranjal Gupta. Ruud van Vijfeijken kon het echter niet bolwerken tegen de ijzersterke Omran Yousaf en verloor met 21-8, 22-20. Doordat de heren de twee laatste dubbelpartijen verloren verdween de 4-2 voorsprong als sneeuw voor de zon en moesten de Lieshoutenaren zich tevreden stellen met een gelijkspel (4-4). Een prima presentatie tegen een team dat nog geen enkele partij heeft verspeeld, maar uiteindelijk onvoldoende om de koploper dichter te benaderen.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels – BC Goirle-H1: 7-1
Na de enerveerde partij tegen BC Eindhoven en de verplaatste wedstrijd tegen Veerkracht mocht het vaandelteam van Badminton Club Lieshout voor de eerste wedstrijd van het kalenderjaar 2019 aantreden tegen hekkensluiter BC Goirle. In een eenzijdige partij lieten de Lieshoutse badmintonners duidelijk zien wie de beste is. Alle vier de dubbelpartijen werden in twee sets, winnend afgesloten. Ook drie van de vier singles werden gewonnen, steeds in twee sets. Alleen Ruud van Vijfeijken kwam niet goed in zijn spel en moest de overwinning aan Tim Lemmens laten. Doordat Wouter van Vijfeijken, Laurence Roijackers en Bert Manders dus wél wonnen, mocht het team tóch zeven punten toevoegen aan het totaal.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>