Logo mooilaarbeek.nl
Lise van Velthoven (1e) en Roan Linders (3e)   | Fotonummer: 105f07
Lise van Velthoven (1e) en Roan Linders (3e) (Foto: )
Sport

Eerste plaatsen voor Judoka's Judoclub Mariahout

  Sportnieuws

Mariahout - Negen judoka's van Judoclub Mariahout maakten zich 13 januari op voor een thuiswedstrijd in de gymzaal van Mariahout. Het eerste lage banden regiotoernooi van 2019 stond op het programma.

Bent van de Boom was één van deze judoka's. Hij mocht voor het eerst zijn judotechnieken in wedstrijdverband laten zien. Bent wist drie partijen op ippon te winnen en op basis van het behaalde aantal punten en een goed onderling resultaat kon hij de andere twee judoka's met drie gewonnen partijen op het podium achter zich laten. Bent behaalde een mooie en verdiende eerste plaats. Ook Stephan van Lierop wist in zijn eerste wedstrijden op een lage bandentoernooi goed tegenstand te bieden, maar de winst zat er nog net niet in. Een vijfde plaats voor Stephan was het resultaat.

Peter van Lierop had een hele goede dag. Net zoals vorig jaar wist hij op zijn thuis toernooi een mooie serie neer te zetten. Met heel veel waza-ari scores wist Peter uiteindelijk al zijn vier partijen met vol punt winnend af te sluiten en zo de eerste plaats in de poule op te eisen.

Ilko Swinkels mocht net als Peter in deze poule op het podium plaats nemen. Met twee gewonnen partijen was er een mooie en verdiende derde plaats voor Ilko. Tim Gielens kwam helaas pas laat in het toernooi op gang. Na enkele verloren partijen wist hij overtuigend de winst binnen te halen in zijn laatste partij en zo eveneens een derde plaats op te eisen. Sander Leenders had niet zo'n goede dag. Ondanks zijn inzet zat er helaas geen winstpartij in, een vierde plaats was deel. Krijn van Lieshout zat in een pittige en uitdagende poule van zes judoka's die kansen moest bieden. Met veel strijd wist hij zijn vierde partij te winnen. Jammer genoeg lukte het hem niet in de overige partijen in zijn kracht te komen met een vijfde plaats als eindresultaat Met nog één wedstrijd voor de boeg had Lise van Velthoven in de gaten dat het hoogste treetje binnen bereik was als ze deze ene partij winnend wist af te sluiten. Na drie gewonnen wedstrijden waarvan één op beslissing en twee op ippon was ze vastberaden ook deze partij binnen te halen en dat bleek toen ze vlak voor tijd nog een worp inzette om ook nu de volle tien punten binnen te halen. Het lukte, een mooie en indrukwekkende eerste plaats voor Lise. Roan Linders wist in deze poule het goede voorbeeld van Lise te volgen en met twee winstpartijen eveneens een plekje op het podium veilig te stellen. Roan werd derde.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>