Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 9beb94
Foto:
Sport

Judoclub Avanti bezoekt judotoernooi Mariahout

  Sportnieuws

Lieshout - Verschillende leden van judoclub Avanti deden op 13 januari mee aan het judotoernooi te Mariahout.

Giel Hovers speelde 4 partijen waarin hij diverse mooie worpen en één ippon maakte. Hij wist 3 keer te winnen en werd daarmee tweede. Sam van Erp liet haar enthousiasme zien op de mat door na iedere 'hajime!' haast sprintend op de tegenstander af te gaan. Vliegensvlug draaide zij keer op keer van rug naar buik, waardoor het voor haar tegenstanders moeilijk was haar in de houdgreep te houden. Zij won uiteindelijk één partij en werd daarmee vierde.

Mats van Erp liet zeer krachtige worpen zien in een geconcentreerd spel. Hij wist 2 van de 3 wedstrijden te winnen en werd daarmee tweede. Loek Hovers liet zich van begin tot eind niet uit balans halen en wist ook een Ippon te maken. Uit zijn houdgrepen kon slecht een enkele tegenstander ontsnappen. Hij won alle drie z'n partijen en behaalde de eerste plek. Verschillende tegenstanders probeerden Gijs van Sinten met een schouderworp uit balans te halen, maar zijn voeten stonden als gelijmd aan de mat. Toch moest Gijs zich uiteindelijk gewonnen geven, al verliest hij nooit het plezier in het spel. Je herkent hem gemakkelijk aan de lach op zijn gezicht tijdens de wedstrijd. Hij werd vierde. Ook trainer Arjen Brand leverde topsport. Hij had een tiental pupillen van verschillende clubs in het oog te houden op de 3 matten. Steeds op het juiste moment wist hij zijn pupillen te coachen en het beste uit hen naar boven te halen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>