T.V. 't Slotje versterkt tweede plaats tegen TT West-Brabant

Beek en Donk - TV 't Slotje speelde zondagmiddag in Oudenbosch tegen Teamtennis West-Brabant 2. Op de vijf binnenbanen werd er flink gestreden om elk punt tussen de jeugdige spelers van elk team. Ook nu was er geprobeerd om het niveau te matchen.

In de categorie t/m 12 waren de meisjes sterker. Senna Willemsen, Ilse van Melis en Marit Flipsen wonnen allen hun enkelwedstrijden. Jasper van Cleef wist na een spannende eerste set net verloren te hebben in de tiebreak, het tij te keren in de tweede set(6-3). De dubbel van Melis/Flipsen was alleen in de tweede set even spannend met een break achterstand. De mix van Cleef/Willemsen was een duidelijke overwinning.

De 14-jarigen wonnen bijna allen hun wedstrijden. Wel moesten Teun Jongmans en Meike Lahaye allebei een set afstaan aan de tegenstander. De meisjesdubbel van de Rijdt/Lahaye en jongensdubbel Jongmans/Peters walsten over de west-Brabantse combinatie heen.

Slotje haalde ook in de categorie t/m 16 bijna alle punten binnen. Daniel Barendse en Daphne Graat moesten vol aan de bak. Beide moesten diep gaan om toch een punt over te houden aan hun singel. Maaike Jongmans en Richie Lee lieten weinig heel van hun tegenstanders. Ook de dubbels waren overduidelijk voor 't Slotje.

Bij 23 jaar en ouder speelden Myrne van Erp een solide singel en samen met Tom Booy wisten ze een gelijkspel te behalen in de mix. Tom Booy wist net als Timo Hocks een punt te behalen beide in de tweede set met iets meer agressief spel. Roy Willemsen had geen geluk in de tiebreak eerste set en miste scherpte tweede set. Met Hocks wist Willemsen wel twee punten voor het team te halen.

Daarmee kwam de uitslag wederom op 37-11 voor 't Slotje. "Wel frappant dat we dezelfde score hebben gehaald, maar het geeft goed weer hoe de verhoudingen zijn. De punten die we verloren waren allemaal spannende sets. Dus die mag je ook verliezen. We hebben nu onze tweede plaats in de poule versterkt. We houden de kans open om nummer een te achterhalen. Wel zullen we tegen Wits op 27 januari alles moeten geven," aldus hoofdtrainer en -coach Jorg Gussenhoven.