Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 8ea1d8
Foto: Liesbeth van Boxtel
Sport

Laarbeekse tafeltennistraditie in ere hersteld

  Sportnieuws

Beek en Donk - Jarenlang hadden ATTC '77 uit Aarle-Rixtel en TTV Een en Twintig uit Beek en Donk een leuke tafeltennistraditie. Beide tafeltennisclubs hielden eens per jaar een leuke uitwisseling. Ze verloren elkaar echter een tijdje uit het oog. Beide clubs herstelden deze mooie traditie op donderdag 17 januari. ATTC '77 was te gast in het onderkomen van TTV Een en Twintig aan de Otterweg in Beek en Donk.

Gezellig druk
Het is gezellig druk in de kantine van TTV Een en Twintig. Het blauw van ATTC '77 heeft zich aan de tafels vermengd met het groen van de gastheer. Zenuwachtig lopen spelers rond op zoek naar hun tegenstander. De garderobe puilt uit. Sporttassen op de grond. De bar draait op volle toeren. Nu nog koffie en frisdrank. In de sporthal staan veertien tafels opgesteld. Hier en daar zijn spelers zich aan het warm spelen. In deze georganiseerde chaos wordt uw redacteur uitgenodigd voor een 'vluggertje' door de Syrische goudsmid Paulos Kallah en weet de fotografe van DeMooiLaarbeekkrant zelfs een groepsfoto te organiseren.

Voorzitters
Jeroen Engelhart is voorzitter van TTV Een en Twintig en Mark Rovers van ATTC '77. Tussen de wedstrijden door hebben ze tijd om DeMooiLaarbeekKrant te woord te staan. Jeroen vertelt dat TTV Een en Twintig een bloeiende vereniging is met ongeveer 80 leden. ATTC '77 heeft volgens Mark ongeveer 100 leden. Er is alleen sprake van sportieve rivaliteit tussen beide verenigingen. Ze snoepen elkaar geen leden af en werken als het kan samen om de tafeltennissport binnen Laarbeek te promoten. "Natuurlijk wil je graag winnen van je zustervereniging uit Laarbeek", merkt Mark fijntjes op. Aan het gezicht van Jeroen is te zien, dat Een en Twintig daar niet aan gaat meewerken. "Maar daarna is het voor iedereen weer gezellig nabuurten", lachen ze beiden.

Tafeltennis
Tafeltennis is volgens Jeroen een fantastische sport. "Tijdens een potje tafeltennis draaien je hersenen op volle toeren. In een fractie van een seconde moet je beslissen hoe je reageert. Verschillende delen van je hersenen moeten intensief samenwerken en dat omzetten in een beweging. Onderzoek heeft uitgewezen dat tafeltennis een gunstige invloed heeft op de hersenactiviteit van Alzheimerpatiënten."

"Bovendien", zo vult Mark aan. "Tafeltennis wordt gespeeld door jong en oud, van alle rangen en standen. Je kunt blijven tafeltennissen tot op hoge leeftijd."

De traditie van de uitwisseling
De traditie van de uitwisseling stopte na een aantal jaren. Beide verenigingen waren te zeer bezig met de eigen ontwikkeling en verloren elkaar een beetje uit het oog. Karel van der Putten, oud-voorzitter van ATTC '77 komt de eer toe de traditie herteld te hebben. "Ik heb zijn uitnodiging met heel veel plezier aangenomen", vertelt Jeroen. "Ik hoop dat jullie de wisselbeker al die jaren goed gepoetst hebben", grapt Jeroen richting Mark. "Want deze keer blijft hij hier!"

De wedstrijden
Beide clubs hebben zes teams van drie of vier personen afgevaardigd. Die moeten de eer van hun vereniging hoog houden. Als op het einde van de avond de punten worden opgeteld, blijkt dat ATTC '77 de wisselbeker nog een jaar langer mag poetsen. Ze wonnen de uitwisseling met 40 tegen 39 punten. Het was een ongemeen spannende strijd. Het bleef nog lang gezellig in de kantine aan de Otterweg.

Volgens de twee tevreden voorzitters is daarmee deze mooie Laarbeekse traditie weer volledig in ere hersteld.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>