Michiel Koot (archief)

Sparta'25 toont veerkracht en wint topper

Beek en Donk - Sparta'25 keek in en tegen Valkenswaard tegen een 2-0 achterstand aan, maar won door een sterke tweede helft alsnog: 2-3. Na de slechte generale tegen Boekel Sport stond afgelopen zondag de topper tegen Valkenswaard op het programma. Veel Spartanen hadden de lange reis gemaakt om de groen-witten te supporteren.

Sparta'25 had in de eerste helft het betere veldspel maar dat resulteerde helaas niet tot echte kansen. Die kansen kwamen er wél voor Valkenswaard. In de 35e minuut nam de thuisploeg een 1-0 voorsprong en vlak daarna werd het zelfs 2–0 voor Valkenswaard. Dat was ook de ruststand.

Patrick Methorst drukte in de rust zijn jongens op het hart: "Blijf er in geloven!" Dat heeft gewerkt want Sparta'25 kwam daardoor toch anders uit de kleedruimte. Wat Valkenswaard voor de rust presteerde herhaalde Michiel Koot na rust. Bij de 2-1 rondde Michiel een voorzet van rechts netjes af en 2 minuten later kwam Michiel opnieuw in balbezit na wanorde in de verdediging van Valkenswaard. Hij bleef van dichtbij erg koel en zorgde voor 2-2. Een geweldige opsteker waardoor het geloof in een overwinning voor Sparta'25 groeide. Na nog wat kansen voor beide teams besliste invaller Rick van Heijnsbergen in de slotminuten de wedstrijd in het voordeel van de spartanen. Hij kreeg op rechts de bal en rondde netjes af, 2-3. Sparta'25 heeft in deze wedstrijd laten zien dat de ploeg over karakter en een fantastische mentale weerbaarheid beschikt.

Dankzij deze overwinning blijft Sparta'25 tweede op de ranglijst. Maar de ploeg staat er, met 1 punt minder en 1 wedstrijd minder gespeeld, wel goed voor in de kampioensrace. Zondag 27 januari staat om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Unitas op het programma.

Voor deze wedstrijd kun je deelnemen aan de winterwandel en speurtocht. Een leuke winterwandeltocht met leuke vragen en opdrachten. Een eenvoudige wandeling voor het hele gezin. Dus kom lekker wandelen en daarna naar de wedstrijd van het vaandelteam kijken.