Logo mooilaarbeek.nl
Sport

Clubkampioenschappen ATTC'77

  Sportnieuws
Cor van de Ven en Gerrie Manders  | Fotonummer: 5dcbde
Cor van de Ven en Gerrie Manders

Aarle-Rixtel - In Aarle-Rixtel werd afgelopen week gestreden om de beste speler van de tafeltennisvereniging. Op donderdag 24 januari was het de beurt aan de recreanten en op vrijdag 25 januari kwamen de competitiespelers in actie.

Een aantal recreanten moest afhaken vanwege blessures of andere verplichtingen zodat er negen spelers overbleven. Besloten werd om iedereen tegen elkaar te laten spelen in een negenkamp. Dit vergde nogal wat van de conditie van de veelal wat oudere spelers. Maar al gauw bleek dat het daarmee wel goed zat. Vele mooie en spannende wedstrijden passeerden de revue waarbij menig zweetdruppeltje weggepoetst moest worden. Uiteindelijk bleek Cor van de Ven de sterkste voor Wim van Handel. Gerrie Manders eindigde knap als derde en was daarmee de beste vrouw.

Op vrijdag deden 19 competitiespelers mee en Wilma van Beek. Wilma had vorig jaar redelijk eenvoudig gewonnen bij de recreanten dus daarom moest zij het nu een stapje hoger proberen en dat pakte goed uit. In het algehele klassement eindigde ze als 14e en ze was de tweede beste vrouw achter Frederieke van de Poel (7e in het klassement).

Clubkampioenschappen
De twintig deelnemers werden verdeeld over vier poules. Hierna streden de vier nummers 1 om de titel en de nummers 2 t/m 5 om een zo hoog mogelijke plek op de ranglijst en enkele leuke prijsjes. In de halve finale troffen de spelers van het vaandelteam William Vlamings en Bart Boetzkes respectievelijk Johan Voorhout en Albert Scheepers. William en Bart maakten hun favorietenrol waar, waarop een spannende troostfinale volgde die uiteindelijk gewonnen werd door Johan. In de finale bood William met zijn degelijke en effectieve spel goed tegenstand, maar deze keer waren de spinballen van Bart zeer lastig te pareren. Bart won met 11-8 in de vierde game en hij mag zich dit jaar beste speler van ATTC'77 noemen.

NTTB-competitie
De clubkampioenschappen zijn een goede voorbereiding op de NTTB-competitie die op 1 februari van start gaat. Namens ATTC'77 nemen acht teams daaraan deel. De thuiswedstrijden zijn op vrijdag dus dat betekent dat de komende vrijdagen in de gymzaal aan de Jan van Rixtelstraat weer volop wedstrijden gespeeld worden. Kom gerust eens binnenlopen om een kijkje te nemen. Een balletje komen slaan kan natuurlijk ook altijd op maandag- en donderdagavond vanaf 20.00 uur of op vrijdagmorgen vanaf 9.00 uur.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>