Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: d38fab
Sport

Sportcafé den Ekker breidt koppositie uit

  Sportnieuws

Beek en Donk - Het debuutjaar van Sportcafé den Ekker lijkt meer en meer op een sprookje. Nadat 2018 eindigde op een gedeelde koppositie is inmiddels de voorsprong op de naaste belagers uitgegroeid tot vijf punten.

Met nog 6 duels voor de boeg betekent dit dat de kans op de titel in de B-klasse steeds groter wordt. In het duel met Café Thuis wisten de mannen in het Argentijnse blauw en wit de tegenstander ook hun wil op te leggen. T. Bouw swingde als nooit tevoren en trof driemaal doel. Met nog drie goals en een tegengoal besloot men dit duel op 6-1. Voor Thuis geen lekker vervolg na de eerste overwinning, den Ekker stoomt stoïcijns door.

BrabantTent, nog dé verrassing van de eerste seizoenshelft, keldert langzaam maar zeker uit de kop van de B-klasse. FC Avondrood was een maatje te groot voor de Rothosen. Vliegensvlug schoot E. van den Bogaard de 1-0 tegen de touwen. Tien minuten later stond het al 3-0, alvorens B. Wijn namens BrabantTent iets terug kon doen. Het was een doekje tegen het bloeden, want P. Donkers zette de marge op drie nadat hij zijn derde treffer mocht aantekenen. FC Avondrood hield stand en de 4-2 liet hen niet wankelen. Een derde overwinning voor Avondrood zorgde voor een jubelstemming in dat kamp. BrabantTent leed haar derde nederlaag op rijd.

Café-Zaal de Tapperij leed zeldzaam puntverlies tegen Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs. De koploper heeft een riante voorsprong, maar had wel de hoop de voormalig directe concurrent ook vanavond op een nederlaag te trakteren. Lindeboom dacht er anders over. Een nu al verloren seizoen hoopte ze wat meer glans te geven door de nog ongeslagen nummer 1 op een nederlaag te trakteren. A. van de Vegt zette de blauwhemden op voorsprong. N. Jansen deed dit teniet en wist de Tapperij ruim tien minuten voor het einde op voorsprong te brengen. T. Kluytmans bracht Lindeboom langszij en deze 2-2 was voldoende voor een puntendeling.

Het duel der promovendi kende een winnaar in Hurkmans Plaatwerk BV. Daarmee deed het uitstekende zaken om zichzelf hand te haven in de A-klasse. De driepunter bracht hen op plek 6 in de rangschikking. DK Garagebedrijf, het slachtoffer van deze avond, blijft door de 6-3 nederlaag de rode lantaarn dragen. Na een klein kwartier te hebben gestreden leek het daar niet op. DK had in dat kwartier een 3-1 voorsprong weten te bemachtigen. Het was aan de pressie en doelgerichtheid van Hurkmans te danken dat ze de wedstrijd alsnog in handen wisten te krijgen. Mede dankzij twee lepe treffers van K. Hendriks. Hurkmans won met 6-3.

Lees ook

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>