Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: dc8462
Foto:
Sport

47 Geslaagden bij Zwemvereniging Beek en Donk

  Sportnieuws

Beek en Donk - 47 Kandidaten van de Zwemvereniging mochten zondag 27 januari op voor hun felbegeerde zwemdiploma. Onder toeziend oog van ouders, verzorgers, opa's en oma's en andere familieleden, zwommen de kandidaten zo goed mogelijk om het diploma te halen. Met trots kan de zwemvereniging zeggen dat de kandidaten allemaal hebben laten zien dat zij hard geoefend hebben om aan de eisen van de verschillende diploma's te voldoen.

De inzet van de kandidaten en trainers heeft wederom tot een spetterend resultaat geleid. Zwemvereniging Beek en Donk feliciteert de geslaagden met het behalen van het zwemdiploma.

Diploma A: Pleun, Tim, Fanuel, Haben, Dermas, Faniel, Melany, Amir, Nour, Yacoub, Waylon, Meike, Liss en Noralin
Diploma B: Tijs, Luuk, Bram, Nora, Tygo, Fnan, Damien, Julie, Nawras, Omran, Marit, Tim, Hailey en Luuk
Diploma C: Nikki, Malu, Fedde, Mika, Alicia, Eva en Sam
Zwemvaardigheid 1: Esmee, Finn, Minthe, Ginny en Sanne
Zwemvaardigheid 2: Leko, Fleur, Senna, Lynn en Nienke
Snorkelen 2: Sjoerd
Snorkelen 3: Tycho

Voor Zwemvereniging Beek en Donk was het de derde keer dat de nieuwe exameneisen van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) zijn gehanteerd, deze keer voor het complete Zwem ABC. De nieuwe exameneisen zijn per 1 januari 2018 geïntroduceerd. Voor het Zwemdiploma A worden vaardigheden aangeleerd die nodig zijn in een zwembad zonder attracties. Voor Zwemdiploma B worden vaardigheden aangeleerd die nodig zijn voor zwembad met attracties, zoals een (wild)waterglijbaan, een stroomversnelling en een golfslagbad. Na het behalen van het C diploma voldoe je pas aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Je beheerst dan voldoende vaardigheden die nodig zijn in een zwembad met attracties en ook in het open water, zoals sloten, recreatieplassen, het kanaal (excl. de zee en grote rivieren vanwege de onvoorspelbaarheid in stroming en plotselinge golfslag). Zwemvereniging Beek en Donk adviseert daarom alle leden om het volledige Zwem ACB op zak te hebben! Ook na het behalen van het C diploma kun je bij de Zwemvereniging verschillende diploma's halen, zoals de zwemvaardigheidsdiploma's, snorkelen, survival of wereldslagen.

Zwemvereniging Beek en Donk bedankt alle vrijwilligers die ervoor gezorgd hebben dat het weer een geslaagde middag was!

Ben jij nog geen lid van Zwemvereniging Beek en Donk, maar ben je wel nieuwsgierig geworden neem dan eens een kijkje op onze website www.zwemverenigingbeekendonk.nl, stuur een e-mail met je vraag naar info@zwemverenigingbeekendonk.nl of kom eens een kijkje nemen op donderdagavond tijdens hun zwemuren.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>