Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: d43619
Sport

TV 't Slotje wint van WITS

  Sportnieuws

Beek en Donk - TV 't Slotje speelde zondag de uitwedstrijd tegen het stedentennisteam van WITS. Thuis was het al een spannende ontmoeting geworden. Dat bleek ook uit de stand (24-24). Nu werd ook een spannende dag verwacht.

In de categorie t/m 12 waren de meisjes veel sterker, maar bij de jongens werd het nu een mooi gelijkspel. Meike van Oosterwijk en Marit Flipsen wonnen eerst samen overduidelijk de dubbel, om vervolgens beide hun enkelwedstrijden in twee sets te winnen. Jasper van Cleef en Evan Verkuijlen waren in de dubbel er dicht om een gelijkspel over de streep te trekken(2-6/5-6). Die lijn werd in de singels doorgetrokken. Jasper won zeer verdienstelijk zijn singel(6-2/6-5) en Evan Verkuijlen wist heel snel om 6-3/3-0 te komen. Helaas kwam toen de man met de hamer en kon hij net niet bolwerken(4-6).

De 14-jarigen hadden het zwaar. Alleen Swen van Steenbergen wist zowel in de singel als in de dubbel samen met Wouter de Jong een set af te snoepen. Daphe Graat en Ines Hamelijnck hadden nog wel kans in de eerste set van dubbel, maar wisten in de tiebreak niet het geluk af te dwingen.

Slotje haalde in de categorie t/m 16 alle punten binnen. Maud van Oosterwijk, Kim vd Broek, Timo Hocks en Daniel Barendse wonnen al hun singels en dubbels tegen de Osse combinaties. Dit deden ze met zeer fraai en verzorgd spel.

Bij 23 jaar en ouder speelde Laura Hazenberg een lange tweesetter(6-4/6-5), terwijl Myrne van Erp en Tom Booy beide op gang moesten komen. Na het verlies van de eerste set werd de tweede met betere keuzes binnengehaald. Bas kon in de tweede set tiebreak het geluk niet afdwingen. Waar hij net de lijnen miste, deed dat zijn tegenstander juist niet

Daarmee kwam de uitslag toch enigszins verrassend op 28-20 voor 't Slotje. "We hebben bijna een perfecte dag gespeeld als team. Er zijn bijna geen punten verspeeld en daardoor viel het dit keer onze kant op. Nu moeten we afwachten wat Wits komend weekend tegen Maascourt gaat doen. Mocht Wits een klap kunnen uitdelen, dan hebben we thuis in de Ouwe Toren op zondag 10 februari alles nog in eigen hand om kampioen te kunnen worden. Hopelijk krijgen we die kans", aldus hoofdtrainer en -coach Jorg Gussenhoven.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>