Drukte voor het doel van SBC
Drukte voor het doel van SBC Foto: Jos Pennings

Sparta'25 leidt teleurstellende nederlaag

Beek en Donk - Het eerste elftal van Sparta'25 heeft afgelopen zondag in de topper tegen SBC de drie punten weggeven. Dit is zeer teleurstellend na de knappe overwinning op koploper Valkenswaard.

Vooral in de eerste helft bracht het team van Patrick Methorst veel te weinig. Al snel kon een zeer getergd SBC met een kopbal op een 1-0 voorsprong komen. De groenwitten konden daar nauwelijks iets tegenover stellen. Ruim voor het rustsignaal kwamen de mannen uit Son via een prima uitgespeelde aanval op 2-0. Een schot op de lat van Rick van Heijnsbergen was het enige wapenfeit voor de rust en had de spanning nog enigszins terug kunnen brengen. Maar helaas.

In de tweede helft zagen de toeschouwers een iets beter Sparta'25 waardoor SBC terug moest. Na een onbegrijpelijke rode kaart van de aanvoerder van SBC kwam Sparta'25 tegenover een ondertal te staan. De aansluitingstreffer zou de wedstrijd weer open gooien, maar ook nu waren er nauwelijks kansen voor de groen-witten. SBC trok zich nog massaler terug en hield ook nog eens eenvoudig stand. In de laatste minuten werd uit een counter nog de 3-0 op het scorebord gebracht en incasseerde Spartaan Robert van Lankveld nog een rode kaart door een duwfout op een tegenstander in kansrijke positie.

Trainer Patrick Methorst gaf aan dat ze met name in de eerste helft met zijn allen veel te weinig hadden gebracht. Op een zeer slecht kunstgrasveld en soms overdreven getergd SBC bleven de drie punten terecht in Son en Breugel. Gelukkig verloor ook koploper Valkenswaard, wat een kleine pleister op de wond was. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

Komende zondag speelt Sparta thuis tegen Budel, aanvang 14.30 uur.