ELI in de aanval. Willem Slegers heeft de bal aan de voet. Roel Donkers (links) en Ruben van Hoof (midden) zijn alert

Doelpuntloos gelijkspel ELI

Lieshout - Onder lenteachtige omstandigheden heeft ELI in de eerste thuiswedstrijd van 2019 een punt overgehouden. Tegen het hooggeplaatste Bruheze werd het 0–0. Dat mag verdienstelijk genoemd worden, omdat Bruheze de meest scorende voorhoede in deze klasse heeft.

De eerste van de weinige doelkansen was voor de mannen van trainer Michael Thijs. De gevaarlijk indraaiende voorzet van Frank van Berlo werd door een verdediger nog juist geblokkeerd, waarna de Bruheze doelman de bal nog tot hoekschop kon verwerken. ELI was in het eerste half uur het meest in balbezit en bepaalde met goed veldspel de wedstrijd. Meteen ook kwam het grote manco van de ploeg aan het licht. De blauwwitten weten nauwelijks kansen te creëren. Alleen de snelle Willem Slegers en de sterk spelende linkerverdediger Bart Verkuijlen waren een keer dreigend. Na een half uur namen de bezoekers steeds meer het initiatief over. In de 35e minuut verscheen spits Kemper vrij voor doelman Beau Bastiaans, maar deze maakte zich op tijd breed. 5 minuten voor rust kregen de bezoekers tot ieders verbazing een vrije trap vanwege de 6 seconden–regel. Vanaf de rand van de 16-meter lijn schoot Kemper de bal tegen de buitenkant van de paal.

In het eerste kwartier na de rust was Bruheze iets sterker, maar de hechte ELI-defensie gaf geen enkele kans weg. In het laatste half uur was de wedstrijd in evenwicht en waren er nauwelijks opwindende momenten voor een van beide doelen.

Bruheze was gevaarlijk met enkele goed genomen hoekschoppen en een goed genomen vrije trap, die ternauwernood de juiste richting miste. ELI kon hier behalve een degelijke verdediging weinig tegenover stellen in aanvallend opzicht. Het duurde tot de 83e minuut voordat de thuisclub echt gevaarlijk was. De weer als vanouds spelende Patrick Swinkels kwam een stap te kort om de Bruheze-doelman te verschalken. Beide ploegen konden gezien het vertoonde spel tevreden zijn met de puntendeling.

Zaterdag speelt ELI de moeilijke uitwedstrijd tegen de voormalige koploper Stiphout Vooruit. De aanvang van dit duel is 18.00 uur.

Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Harm Hazenveld, Lex Hollanders , Bas Hollanders, Bart Verkuijlen, Patrick Swinkels, Frank van Berlo, Niels den Bol, Willem Slegers (Robert Neilen), Ruben van Hoof en Roel Donkers.