Logo mooilaarbeek.nl
Sport

vv Mariahout verliest van koploper

  Sportnieuws

Mariahout - vv Mariahout trad zondag met een gewijzigde opstelling aan tegen koploper Bavos aangezien Tom en Stijn van den Bogaard carnavalsverplichtingen hadden. In de beginfase had Mariahout het dan ook niet gemakkelijk tegen Bavos, dat liet zien over een goede ploeg te beschikken.

Keeper Dominique Leenders hield Mariahout in deze beginfase op de been. Mariahout speelde eigenlijk zonder middenveld waardoor iedere tweede en afvallende bal voor Bavos was. Na ongeveer een half uur spelen stond het tegen de verhouding in nog 0-0 en via een mooi afgemeten vrije trap van Jens Leenders had Huib van Zutphen de mogelijkheid om, tegen de verhouding in, Mariahout op voorsprong te koppen. Helaas ging zijn kopbal rakelings over. In de 45e minuut werd Bavos alsnog beloond voor het veldoverwicht. Een vrije trap werd door Pim van Lijssel terug gekopt op de inlopende John Brouwers: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft kreeg Bavos direct de mogelijkheid om op 0-2 te komen. Een overtreding van Freek Habraken in de eigen 16 meter betekende een penalty voor Bavos. Met dit buitenkansje wist Stefan Fabrie wel raad: 0-2. Mariahout herpakte zich daarna. Een vrije trap van Tim Barten ging rakelings over en invaller Stijn vd Heuvel werd uit balans gebracht, maar de scheidsrechter vond dit onvoldoende voor een strafschop. Hierna kopte Sander Scheepers de aansluitingstreffer binnen maar de scheidsrechter annuleerde deze treffer omdat er een overtreding zou zijn gemaakt op de keeper van Bavos. Mariahout ging steeds meer drukken en dat betekende dat Bavos de mogelijkheden kreeg om de wedstrijd definitief te beslissen. Keeper Leenders van Mariahout trad echter adequaat op toen Olle Vogels alleen op hem afkwam. Invallers Aron en David van Rossum lieten zien over kwaliteiten te beschikken en het was David die een mooie pass van Huib van Zutphen goed verwerkte en de bal panklaar legde op de inlopende Tim Barten: 1-2.

Mariahout ging zich opmaken voor een slotoffensief en toen vond de scheidsrechter het voldoende en blies het eindsignaal. Bavos nam de 3 punten mee naar Bakel en dat hebben ze vooral te danken aan een hele goede beginfase en het scoren op de juiste momenten.

Komende zondag staat een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Olympia Boys op het programma. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>