Next/Bedovo Dames 1 stijgt in klassement

Beek en Donk - Next/Bedovo Dames 1 speelde afgelopen weekend tegen Set Up/MVC'64 DS1, mede hekkensluiter. In de vorige wedstrijd werd onnodig verloren en om haar plaats in de competitie te garanderen was dit een belangrijke wedstrijd voor Dames 1.

Met de aanvulling van Lisanne, Roos en Lara had Next/Bedovo Dames 1 een breed team. Bij de start van de wedstrijd bleek Set Up/MVC'64 DS1 met name één belangrijke aanvaller te hebben. Deze wist zowel voor als achter in het veld belangrijke punten te scoren voor de tegenstander. Hierdoor had Next/Bedovo Dames 1 moeite om voor te blijven op haar tegenstander. Nipt werd de 1e set gewonnen. In de 2e set leek het wel of de aandacht en een stuk van de motivatie op de bank was blijven zitten. De hoofdaanvaller van de tegenstander wist gemakkelijk punten te scoren en de dames van Bedovo hadden geen antwoord. Hierdoor werd de 2e set te makkelijk weg gegeven. Dit verlies leek de 3e set de dames ook nog op te breken. Aanvankelijk keken de dames tegen een flinke achterstand aan bij het begin van de set. Door wat motiverende woorden van coach Reg en door het team zelf wist Next/Bedovo Dames 1 zich toch weer op te pakken. Dit resulteerde uiteindelijk in nog 2 gewonnen sets en een uiteindelijke 3-1 overwinning. Hiermee stijgt Next/Dames 1 naar een wat veiligere positie in het klassement.

Café Thuis/Bedovo Heren 1
Na de afslachting van huidige nummer 3 Skunk, mocht Bedovo hetzelfde kunstje vertonen tegen de nummer 1 Unitas uit Boekel. De uitwedstrijd in de eerste helft van het seizoen, was voor Café Thuis Bedovo heren 1 nou niet echt iets om over naar huis te schrijven. De eerste set ging lang gelijk op, dit helaas door veel foute services. Naarmate de set vorderde ging de service beter en kon er verrassend makkelijk de eerste set binnen gesleept worden met 25-16. In de tweede set maakte Bart Delpeut plaats voor 'Son of a butcher' Brouwers en werd getracht om blokkerend wat meer aan te kunnen richten. Dit ging aanvankelijk redelijk goed. Zodra de mannen uit Boekel er wel langs kwamen, was dat ook met de nodige snelheid waar de verdediging dan ook te weinig op had te zeggen. 25-18 werd de eindstand van set 2. De rode draad van de wedstrijd was toch wel de zeer matige service pass. Bart Knaapen had na set 2 al een halve marathon aan meters er op zitten, om nog wat van de service pass te maken. Helaas was dit na set 3 een hele marathon geworden. Helaas kon de 3e set niet gepakt worden. Een sterk blokkerend muurtje in combinatie met een extra man in de pass, was genoeg om Unitas af te stoppen in de 4e set. Er werden weer mooie ballen geslagen en de rally's bleven relatief kort, dit in groot contrast met de 3de set. De 4de set werd dan ook geëindigd met dezelfde cijfers als de derde, echter nu wel door jullie helden.