Logo mooilaarbeek.nl
  | Fotonummer: 9009f8
Foto:
Sport

Jeugd BC Mixed op Brabantse Kampioenschappen

  Sportnieuws

Beek en Donk – In Waalwijk werd in het weekend van 16 en 17 februari de Regionale Jeugdkampioenschappen van Badminton Nederland gehouden. Hierbij waren talentvolle jeugdspelers vanuit heel Brabant aanwezig. Er deden ook 7 jeugdspelers van Badmintonclub Mixed mee. En ze waren behoorlijk succesvol.

De jeugdspelers van BC Mixed volgen 1 of 2 keer per week een extra training bij de Noord-Brabantse Jeugdselectie (NBBJ) in Boxtel. Tijdens deze trainingen spelen ze met leeftijdsgenoten en proberen zij hun niveau te verbeteren. Gedurende het seizoen spelen ze mee op een aantal toernooien. De Regionale Jeugdkampioenschappen (RJK) in Waalwijk is een mooie graadmeter om het niveau te testen tegen andere jeugdspelers uit heel Brabant. Het is een goed bezet toernooi waar in diverse leeftijdsklassen en met veren- en nylon shuttles wordt gespeeld. Vanuit de NBBJ deze afgelopen weekend 30 spelers mee.

In de leeftijdsklasse onder 11 jaar (veren) behaalde Rune van der Vorst de tweede plaats in het Jongens enkelspel en hij werd eerste in het Jongensdubbel. In de leeftijdsklasse onder 13 jaar (nylon) speelden Mirne Jansen en Lieke de Visscher de finale in de Meisjesenkel. Mirne werd eerste en Lieke tweede. Ook haalde Lieke de tweede prijs in de Meisjesdubbel. Marik Jansen haalde de tweede prijs in het Jongensenkel onder 15 (nylon). Jente Jansen won met haar dubbelpartner Elise de eerste prijs in het Meisjesdubbel onder 17 jaar (nylon).

Voor meer informatie over BC Mixed kijk je op www.bcmixed.nl. Wil je meer weten over de NBBJ, kijk dan op www.nbbj.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>