Hard werken loont voor Flamingo's

Mariahout - Flamingo's Senioren 1 speelde zondag 10 maart een thuiswedstrijd tegen SCMH uit Mariaheide. SCMH is altijd een pittige tegenstander voor Flamingo's. Flamingo's staat momenteel bovenaan in de ranglijst, samen met ODIO. Elke wedstrijd is het dus van belang om te winnen. De laatste keer dat Flamingo's tegen SCMH speelde, werd er verloren.

Het was dus belangrijk om de messen geslepen te hebben voorafgaand aan de wedstrijd. De meiden uit Mariahout wisten wat ze te doen stond. De voorbereiding was goed en de concentratie opperbest. De eerste twee doelpunten werden gemaakt aan Mariahoutse zijde. Deze voorsprong werd tot de tweede helft niet meer uit handen gegeven. Het spel tegen SCMH bleef echter wel lastig.

De eerste helft bevatte mooi uitgespeelde kansen. Deze werden helaas niet allemaal benut. SCMH had het zwaar tegen Flamingo's. Zij hadden veel moeite met het sterk verdedigende spel van Flamingo's. De ruststand was 7-3 in het voordeel van Flamingo's.

In de rust werden de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet. Senioren 1 kwam kalm en gedreven de kleedkamer uit. Helaas zorgde deze relaxte houding voor 4 tegendoelpunten. Zo stond het binnen 5 minuten 7-7. De dames uit Mariahout moesten dus net zo scherp gaan verdedigen als in de eerste helft en aanvallend communiceren over de goede aanpak. Gelukkig pikten de meiden dit goed op en werd er ook aan Mariahoutse zijde 4 keer gescoord. Met nog 15 minuten te spelen stond Flamingo's voor met 12-8. SCMH staat erom bekend zich niet zomaar gewonnen te geven en korfbalden sterk en gedurfd. Flamingo's is echter niet meer in de gevarenzone geweest en heeft de wedstrijd goed uit kunnen spelen. De eindstand was 15-12 in het voordeel van Flamingo's. De doelpunten kwamen van Manon van Eijndhoven (5x), Sanne Scheepers (5x), Martje van den Broek (3x) en Ada Kornuijt (2x).

Er staan nu nog drie zeer belangrijke wedstrijden op het programma voor Flamingo's. Volgende week speelt Flamingo's hun wedstrijd om 12.00 uur tegen SkunK 1 in Nijmegen. De komende weken kunnen de meiden uit Mariahout alle support gebruiken.