Logo mooilaarbeek.nl
Sport

Jeugdteam Badminton Club Lieshout sluit seizoen af

  Sportnieuws
BCL-U17 met Joelle Timmers, Imke Wassenberg, Ainara Vandegard, Stijn Brouwers en Tim Kanters  | Fotonummer: 8e7d51
BCL-U17 met Joelle Timmers, Imke Wassenberg, Ainara Vandegard, Stijn Brouwers en Tim Kanters (Foto: )

Lieshout - Met een mooie en spannende partij heeft BCL-U17 het seizoen afgesloten. Met een incompleet team werd tóch een prima prestatie weggezet tegen de Geldropse jeugd. In de derde afdeling van de U-17 klasse heeft het team uiteindelijk zes punten bij elkaar gespeeld in het seizoen 2018/2019.

BCL-U17 – BC Geldrop-U17/2: 1-7
Ook voor de allerlaatste wedstrijd van het seizoen kon het U17 team geen compleet team op de been krijgen. Tóch traden de spelers, die wél beschikbaar waren, aan tegen hun leeftijdsgenoten uit Geldrop. Een hele goede keus, bleek later. De teams bleken immers prima aan elkaar gewaagd te zijn en de meeste partijen waren spannend en gelijk-opgaand. Stijn Brouwers en Pepijn Kerkhof maakten het in hun dubbelpartij meteen érg spannend: met 18-21, 21-19 en 15-21 werd pas in de derde, toegevoegde, set het hoofd gebogen voor Jurre Gruijters en Koen van Wandeloo. Joelle Timmers en weer, Pepijn Kerkhof deden het in hun dubbelpartij nóg beter. Zij versloegen Esmee Schoenmakers en Koen van Wandeloo in twee sets: 24-22 en 21-17. Een knappe prestatie.

In de singlepartijen ging het er ook fanatiek aan toe. Joelle Timmers moest in haar singlepartij haar meerdere erkennen in Femke Jansen (12-21,10-21) en Stijn Brouwers moest de winst laten aan Jurre Gruijters. Pepijn Kerkhof deed het in deze spelvorm nog het beste. Hij won de eerste set met 21-17, maar wist daarna nét niet door te drukken. Tegenstander Koen van Wanderloo kwam terug en pakte met 16-21 en 17-21 alsnog de overwinning. Doordat de andere partijen vanwege incompleetheid niet gespeeld konden worden leverde deze mooie partij tóch slechts één punt op voor de Lieshoutse badmintonners.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>