Logo mooilaarbeek.nl
De deelnemers van RCL in Sint Anthonis   | Fotonummer: 16e300
De deelnemers van RCL in Sint Anthonis (Foto: )
Sport

Actief weekend voor Runnersclub Lieshout

  Sportnieuws

Lieshout - In het mooie natuurgebied 'De Boswachterij van Sint Anthonis' werd zaterdag 16 maart de halve marathon van Sint Anthonis gehouden. Ondanks de harde wind was het prima loopweer en het parcours lag er prima bij nu alle paden zijn voorzien van schelpenzand.

Voor het eerst was de snelste RCL-er geen heer maar een dame. Anne Smeets liet alle heren van Runnersclub Lieshout in Sint Anthonis haar hielen zien met een dik persoonlijk record op de halve marathon in 1:36:31. Jammer dat het in dit sterk deelnemersveld net geen podiumplaats opleverde. Ook Rudy van Kempen liep een nieuwe toptijd van 1:37:23, maar kon niet aanpikken toen Anne enkele kilometers voor de finish voorbijkwam. Danny Megens, pas een maand lid van RCL, klokte een mooie tijd van 1:37:38. Herman Segers liep ontspannen naar 1:38:08. Met de komst van de Roparun begint Twan Sterken in vorm te komen, getuige zijn tijd van 1:43:06. Hans Roestenburg is weer hersteld van zijn zware marathon in Eindhoven 1:46:18. Mies van Berlo had het de laatste kilometers erg moeilijk 1:47:57. Ondanks zijn voorinschrijving in Gerwen, besloot Hans Leenders toch te starten in Sint Anthonis 1:48:17. Dennis Gremmen benaderde zijn toptijd tot op een paar seconden 1:52:18. Marjan van den Tillaar moest na haar cross-fit trainingen wat snelheid inleveren 1:49:51. Voor Heidy Meeuws is Sint Anthonis een verplicht nummer, omdat het een onderdeel is van het land van Cuijk competitie 2:04:16. Op de 5 km. finishte Bryan Sterken in 20:00 en Karin Bekkers na een blessure weer terug in 26:17.

Op zondag 17 maart namen Dennis van de Meulengraaf en Coen Sanders deel aan de Heuvelland marathon in Zuid-Limburg. Vanaf het vertrekpunt in Vaals was het glibberen en glijden over onverharde wegen naar Maastricht. De marathon had meer weg van een trail. Gezamenlijk gingen zij over de finish in 4:09:40.

Ook op zondag behaalde Evert Brouwers een 1e plaats bij de heren 60 in de bekende cross, de Hel van Bakel. Evert volbracht deze zware cross in 32:57 en liet zijn leeftijdgenoten ver achter zich.

Harold van Vliet en Geert Welten, Rianne van Eerd en jawel weer Heidy Meeuws liepen op zondag de 16 kilometer lange Ooievaarstrail in Goirle.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>