Gevaar voor het doel van Dommelen
Gevaar voor het doel van Dommelen Foto: Jos Pennings

Sparta'25 wint van hekkensluiter

Beek en Donk - Het spel van Sparta'25 was niet het beste wat ze hebben laten zien tot nu toe. Maar hoe kan het ook anders. Het weer wilde niet meewerken. Kunstgras is natuurlijk ook niet het veld waar je op wil voetballen. Niet in het vertrouwde groen-wit. En tegen een ploeg die hard werken de voorkeur moet geven boven voetbal. Sparta'25 heeft het vaak moeilijk tegen laag geplaatste ploegen .

Maar net zoals PSV in de eredivisie zijn het de punten die uiteindelijk tellen en waarmee je kampioen kunt worden. Je kunt mooi voetballen, veel eer krijgen over je spel, maar als je aan het einde van het seizoen geen prijzen pakt. Wat heb je liever? Sparta'25 is ook nog op twee fronten actief om prijzen te pakken.

Er valt dan ook niet veel te melden over de hoogtepunten van de wedstrijd. Pas in het laatste kwartier van de eerste helft creëerden beide ploegen enkele kansjes. Ook de tweede helft leverde niet veel kansen op. Het inbrengen van de jeugdige talenten Rick en Daan van Heijnsbergen en Stan van de Ven zorgde voor meer beleving bij Sparta'25. De meegereisde supporters moesten veel geduld hebben op de goal. Maar enkele minuten voor tijd was het Daan van Heijnsbergen die attent reageerde op een misverstand tussen de laatste man en de keeper van Dommelen. Hij omspeelde de keeper en ronde rustig af.

De 0-1 voorsprong kwam niet meer in gevaar. Zo was het uiteindelijk toch de ploeg die het meeste recht mocht hebben op een overwinning die de drie punten mee nam.

Door het gelijke spel van Valkenswaard tegen SBC is Sparta'25 op deze concurrenten twee punten uitgelopen.

Komende zondag speelt Sparta'25 de topper thuis tegen Valkenswaard, aanvang 14.30 uur. Maar eerst wordt donderdag 21 maart de bekerwedstrijd tegen Ceasar afgewerkt op het eigen veld. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur. Kom het vaandelteam steunen in de strijd om het kampioenschap en in het bekertoernooi.