Overtuigende winst Café Thuis/Bedovo H1

Beek en Donk - Café Thuis/Bedovo Heren 1 speelde afgelopen weekend tegen het studententeam van Gepidae uit Tilburg. Zij begonnen redelijk goed aan de wedstrijd en pakte meteen een paar punten voorsprong.

Alleskunner Bart Delpeut, deze keer weer op de middenpositie, scoorde de mooiste punten met harde klappen en geslepen prikballen. Ook de andere middenaanvaller, Koen Spierings, speelde een uitstekende partij en pakte blokkerend zijn punten mee. De tegenstander probeerde bij te blijven, maar kon niet echt aanhaken. De eerste set was daarmee, met 25-15, een makkelijke prooi voor Café Thuis Bedovo H1. De tweede set zakt de concentratie bij het vaandelteam uit Beek en Donk wat weg. Maar na een straffe preek van coach Ruud van Neerven werd de set toch nog met 25-20 eenvoudig gewonnen. Het verzet van de Tilburgse mannen was daarmee gebroken. In de derde set kwam Café Thuis Bedovo H1 niet meer in de problemen. Buitenaanvaller Dennis 'blokkade-tester' van Schijndel en diagonaal Remco van der Vorst scoorden vanuit de aanval en service verschillende mooie punten. Het onnavolgbare duo op het midden was niet te stoppen en de 3e set was gespeeld. De Tilburgse studenten speelden de laatste set ongeïnspireerd en onwennig en hadden helemaal niets meer in te brengen. Alle sets en de volle 5 punten blijven in Beek en Donk.

Verlies voor Next/Bedovo DS1
Next/Bedovo DS1 speelde tegen het hogergeplaatste SOMAS/Activia DS3. Tijdens de warming-up bleek deze wedstrijd al een flinke kluif te worden voor de dames. 2 aanvallers lieten zich tijdens het inslaan al van hun beste kant zien. Ook tijdens de wedstrijd bleek de middenpositie en de diagonaal een sterke aanvalskracht te hebben bij de tegenstander. De dames van Bedovo wisten zich onvoldoende te reageren op hun knallende aanvallen. Tel daarbij enkele sterke servicebeurten op en Next/Bedovo Dames 1 had moeite om zich staande te houden. In de laatste set wisten zij zich te herpakken en mede door foutenlast bij de tegenstander een voorsprong op te bouwen. Helaas verslapte aan het einde van de laatste set de aandacht waardoor geen set gepakt kon worden deze wedstrijd. Komende wedstrijden gaan hierdoor beslissend zijn om behoud in de promotieklasse.