Logo mooilaarbeek.nl
Het vaandelteam van B.C. De Ganzeveer viert het kampioenschap   | Fotonummer: 5dddc2
Het vaandelteam van B.C. De Ganzeveer viert het kampioenschap (Foto: )
Sport

Vaandelteam B.C. De Ganzeveer schrijft geschiedenis

  Sportnieuws

Aarle-Rixtel - Het eerste team van B.C. de Ganzeveer heeft op woensdag 20 maart geschiedenis geschreven door kampioen te worden in de hoogste klasse van de Helmondse Badminton Bond (HBB). In een mooie, tot het eind toe spannende wedstrijd, werd Mierlo 1 met 7-1 verslagen.

Ganzeveer 1, dat het seizoen begon met twee nieuwe dames ten opzichte van vorig seizoen, had voorafgaand aan de wedstrijd tegen Mierlo 1 negen wedstrijden gewonnen en slechts één keer gelijkgespeeld. Met nog twee wedstrijden te spelen kon het kampioenschap tegen Mierlo 1 al binnengehaald worden. Er moest dan wel, net als in de uitwedstrijd (op papier), met ten minste 7-1 gewonnen worden.

De wedstrijd begon met de gemengd dubbelpartij van Annabel van Tilburg en Mark van Melick. Na een spannende eerste set, die met 24-22 nipt werd gewonnen, werd de tweede set overtuigend gewonnen met 21-7 waardoor het eerste wedstrijdpunt voor Ganzeveer was. Vervolgens werd er een extra baan beschikbaar gesteld en konden de herendubbelpartij en de damesdubbelpartij tegelijk gespeeld worden. De herendubbelpartij van Oskar Martens en Luc Musters werd spannend. De eerste set werd door Ganzeveer met 19-21 verloren. In de tweede set kwamen Oskar en Luc knap terug door de set met 21-9 overtuigend te winnen. Hierna werd de spannende derde set met 21-18 in het voordeel van Ganzeveer beslist. De damesdubbelpartij was minder spannend. Anne van Leuken en Annabel van Tilburg wonnen overtuigend met 21-14 en 21-10. De vierde partij van de avond was de gemengd dubbelpartij van Stefanie Martens en Oskar Martens. De eerste set werd met 9-21 verloren. Bijna wisten Stefanie en Oskar nog een derde set uit het vuur te slepen, maar helaas werd ook de tweede set verloren (21-23).

De tussenstand was nu 3-1 en dus moesten alle singlepartijen gewonnen worden om het kampioenschap nog op dezelfde avond te kunnen vieren. Omdat er opnieuw een extra baan beschikbaar was konden de singlepartijen van Mark van Melick en Anne van Leuken tegelijk beginnen. Mark, die het hele seizoen nog geen partij verloren had, werd deze keer behoorlijk op de proef gesteld. De eerste set wist hij met 21-19 nipt te winnen. De tweede set liep anders en verloor Mark met 15-21. Ondertussen had Anne weinig moeite met haar singlepartij en won met 21-14 en 21-12. Terwijl Luc Musters begon aan zijn singlepartij en de eerste set won met 21-18, wist Mark de derde set van zijn partij over de streep te trekken met 21-18. Even later won Luc ook de tweede set van zijn partij (21-15) en werd de tussenstand bepaald op 6-1. Stefanie Martens, die het hele seizoen nog geen singlepartij gespeeld had, mocht de afsluitende partij spelen. De eerste set werd met 21-16 gewonnen. Inmiddels waren alle andere wedstrijden in de zaal afgelopen en werd de tweede set gespeeld onder toeziend oog van teamleden, Ganzeveer 4 (dat even daarvoor met 7-1 had gewonnen van Mixed 9) en het Ganzeveer-publiek. Gelukkig wist Stefanie goed met de druk om te gaan en won de tweede set met 21-13 waardoor het eerste kampioenschap in de clubgeschiedenis in de Topklasse van de HBB een feit was. Na afloop van de wedstrijd werden de felicitaties in ontvangst genomen en werd het kampioenschap aan de bar nog even gevierd.

Huldiging
Op zondag 26 mei zal de huldiging namens de HBB plaatsvinden. Op deze dag worden ook de bekerfinales gespeeld. Ganzeveer 1 maakt (op het moment dat dit artikel geschreven is) tevens nog kans om de beker te winnen. Gisteren is de halve finale gespeeld, wederom tegen Mierlo 1. Daarnaast maakt Ganzeveer 3 nog kans op het kampioenschap in de 3e klasse I. De huldiging binnen de club zal plaatsvinden op donderdag 4 juli, tijdens de laatste speelavond van het seizoen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>