Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 05ccdc
Foto:
Sport

Survivalles en clubkampioenschappen bij Zwemvereniging Beek en Donk

  Sportnieuws

Beek en Donk - De zwemavond van zwemvereniging Beek en Donk stond donderdagavond 21 maart in het teken van een survivalles en de jaarlijkse clubkampioenschappen.

Alle zwemmers zonder zwemdiploma gingen tijdens de survivalles in het water om op een leuke, speelse manier kennis te maken met diverse elementen van het survival. Survival vormt een belangrijk onderdeel binnen het zwem-ABC. De zwemmers droegen ook een t-shirt om het echte survival gevoel mee te maken. In een parcours werden verschillende opdrachten uitgevoerd, zoals via een mat in het water glijden, ringen opduiken en drijven op een bal. De kinderen hebben genoten van deze leuke, leerzame en vermoeiende les.

Aansluitend op de survivalles werden de jaarlijkse clubkampioenschappen gezwommen. Alle zwemmers met een zwemdiploma mochten hieraan deelnemen. Tijdens de clubkampioenschappen hebben de zwemmers, verdeeld in leeftijdscategorieën, een sportieve strijd geleverd in drie series: de vrije slag, de rugslag en de schoolslag.

Aangemoedigd door het publiek hebben alle zwemmers hun uiterste best gedaan om elke serie zo snel mogelijk te zwemmen. Hierna volgde de prijsuitreiking waarbij de spanning van de gezichten was af te lezen, zowel bij de zwemmers als bij de toeschouwers. Met luid applaus voor ieders prestatie werden de medailles en bekers in ontvangst genomen.

De winnaars in de verschillende leeftijdscategorieën zijn:
Meisjes t/m 8 jaar: 1. Saar, 2. Nikki, 3. Nora, 4. Dani, 5. Pleun, 6. Noralin.
Jongens t/m 8 jaar: 1. Luuk, 2. Fedde, 3. Tijs, 4. Tim R. 5. Tygo, 6. Tim de G.
Meisjes t/m 10 jaar: 1. Nienke, 2. Lynn, 3. Minthe, 4. Ginny, 5. Sanne.
Jongens t/m 10 jaar: 1. Leko, 2. Coen, 3. Pim.
Meisjes t/m 12 jaar: 1. Senna
Jongens t/m 12 jaar: 1. Tycho, 2. Connor
Meisjes t/m 14 jaar: 1. Jolijn, 2. Fleur, 3. Sanne
G-baan: 1. Lotte, 2. Johan, 3. Chrisjan

Nienke en Leko zijn clubkampioen 2019! Zij mochten, naast de 1e prijs beker, ook nog een wisselbeker in ontvangst nemen.

Mede dankzij de inzet van vrijwilligers en niet te vergeten het enthousiaste publiek was het een succesvolle avond. Zwemvereniging Beek en Donk bedankt in het bijzonder de activiteitencommissie voor de organisatie van de clubkampioenschappen. Alle ingelogde leden kunnen op de website de foto's terug kijken van deze avond. Zie www.zwemverenigingbeekendonk.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>