n een luchtduel wordt Geert Minten weggeduwd. Roel Donkers kijkt toe

ELI kan niet stunten tegen koploper

Lieshout - ELI leed een wat ongelukkige 1-0 nederlaag in de uitwedstrijd tegen koploper Bavos. De mannen van trainer Michael Thijs revancheerden zich duidelijk voor de mindere wedstrijden van de afgelopen weken. Er werd hard gewerkt, de bal werd vaak goed rondgespeeld en de ploeg was langere tijd zeker gelijkwaardig aan de thuisclub. Met enig geluk was een gelijkspel mogelijk geweest.

ELI kwam bij de eerste aanval van Bavos al bijna op een 1-0 achterstand, maar doelman Beau Bastiaans kon met een fraaie redding een treffer te voorkomen. Na een kwartier viel dan toch de naar later bleek enige treffer. De bal werd bij een voorzet van rechts door de ELI-defensie gemist. Daardoor kon Van den Waardenburg de bal simpel binnenschuiven. Halverwege de 1e helft kwamen bij de kopduel de hoofden van Bart Verkuijlen en een Bavos-speler tegen elkaar. Beiden moesten met een hoofdwond het veld verlaten. De blauwwitten hadden in deze fase veelvuldig balbezit, maar dat leidde niet tot doelrijpe kansen. De beste mogelijkheden waren kort voor rust voor Bavos. Beau Bastiaans stopte een inzet van dichtbij van Van den Waardenburg en een doelpunt werd afgekeurd omdat vooraf hands was gemaakt.

Direct na rust kreeg Bavos een strafschop toegekend vanwege een onnodige overtreding aan de zijkant van het beruchte gebied. De strafschop van aanvoerder Fabrie werd door Beau Bastiaans klemvast uit de hoek gepakt. ELI besefte, dat er mogelijk een gelijkspel in zat en drong Bavos terug. Dat leverde enkele goede mogelijkheden op. De schoten van Geert Minten en Roel Donkers waren echter een prooi voor de goede Bavos-goalie. Ook bij de hoekschoppen van ELI overtuigde deze doelman. In de 68e minuut slalomde Ruben van Hoof door de Bavos-defensie, waarbij de bal met de hand werd beroerd. De scheidsrechter negeerde echter deze handsbal. Aan de andere kant verzuimde Brouwers om met een lob de 2-0 te scoren. In de laatste 10 minuten ging ELI vol op de aanval spelen om alsnog de gelijkmaker te forceren. Dat lukte bijna bij een schot van Frank van Berlo, maar de doelman wist de bal nog juist tot hoekschop te tikken. De ruimte, die daardoor in de ELI-defensie ontstond werd door de Bavos-aanvallers niet benut. Hierdoor leed ELI opnieuw een 1-0 nederlaag door een ongelukkig doelpunt, maar het vertoonde spel geeft reden voor optimisme voor de komende wedstrijden.

Zondag is ELI vrij. Voor zondag 7 april staat de thuiswedstrijd op het programma tegen de nummer laatst Olympia Boys.

Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Bart Verkuijlen (Lex Hollanders), Bas Hollanders, Harm Hazenveld (Pim Peters), Frank van Berlo, Aaron Hurkx (Thijs van der Aa), Joris Ganzewinkel , Ruben van Hoof, Willem Slegers, Geert Minten en Roel Donkers.