vv Mariahout verslaat RKGSV

Mariahout - Een bovenliggend Mariahout wist pas na rust het veldoverwicht uit te drukken in doelpunten.

Mariahout was in deze wedstrijd de bovenliggende partij. Toch was het Gerwen dat op voorsprong kwam. Het eerste wapenfeit was van linksback Rob Wagemans die de bal richting de kruising schoot. De goede doelman van Gerwen, Remy Hendrikx, redde echter bekwaam. Hierna raakte middenvelder Jens Leenders geblesseerd aan zijn hamstring. Hij werd vervangen door jeugdspeler Stijn v.d. Heuvel. In de 24e minuut kwam Gerwen op voorsprong. Uit een corner kopte Milos Molosevic namens Gerwen de 0-1 tegen de touwen achter doelman Dominique Leenders van Mariahout. Leenders wist tot tweemaal toe knap te redden maar op de inzet van Molosevic had hij geen antwoord. Mariahout behield het veldoverwicht maar was onnauwkeurig in de eindpass. Op de momenten dat Mariahout wel tot mogelijkheden kon komen, greep het fysiek spelende Gerwen hard in. Dit leidde tot enkele gele kaarten van Gerwen en geen doelpunten van Mariahout.

Mariahout trad in de tweede helft aan met doelman Tom Hagelaars die de licht geblesseerde Dominique Leenders verving. Tom deed dat met verve. Een erg domme en zeer harde overtreding op een totaal onnodige plek van Gerwen-speler Roel van Mook betekende een rode kaart. Gerwen moest met 10 man verder en stond vanaf dat moment met de rug tegen de muur. Het was Stijn v.d. Heuvel die in de 55e minuut de trekker overhaalde en met zijn linkerbeen snoeihard de gelijkmaker binnenschoot: 1-1. Na een uur spelen kon Stijn v.d. Heuvel zijn tweede treffer maken, maar zijn inzet, na goed voorbereidend werk van Stijn v.d. Bogaard, was te slap. Hierna was Stijn v.d. Heuvel de aangever op Tim Barten, maar zijn schot miste precisie. In de 70e minuut was het dan toch raak. Stijn v.d. Heuvel speelde de bal knap op Stijn v.d. Bogaard. Stijn omspeelde de keeper en legde voor op Dennis Veldpaus die de bal in het lege doel kon schieten: 2-1. Mariahout bleef kansen creëren en in de 85e minuut kreeg Stijn v.d. Bogaard de bal op een presenteerblaadje van Stijn v.d. Heuvel: 3-1.

Mariahout doet met deze overwinning goede zaken en kan weer een beetje naar boven kijken. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Bruheze op het programma. Aanvang wedstrijd 14.00 uur.