Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 611244
Sport

Donald Dunkers Kampioen van het LBBT

  Sportnieuws

1 Team, 1 taak: Kampioen worden van het jaarlijkse Laarbeeks Basisschool Basketball Toernooi. En dat is gelukt. Alle ingrediënten waren dan ook aanwezig: Een toporganisatie, Maar liefst 40 teams deden er mee aan het toernooi, georganiseerd door Basketball Club Lieshout. Alle basisscholen uit Laarbeek deden mee en maakten hun opwachting in De Klumper.

Een topteam: 9 enthousiaste kinderen uit groep 7 en 8 van Het Klokhuis in Lieshout. Lynn, Ilko, Onyth, Rens, Donna, Sjoerd, Loek, Joris en Marijn vormden samen de Donald Dunkers. 5 van de 9 zitten zelfs op Basketbal. Een goede voorbereiding: Joris en Marijn hebben het team gevormd tijdens de gymlessen op Het Klokhuis. Samen hebben zij het team getraind. Ook tussen de wedstrijden door konden ze hun teamleden van tips voorzien, want na de laatste spannende poolwedstrijd was het toch echt nodig om beter te verdedigen. Een tactiek: De besten werden als eerste in de wedstrijd gezet om flink te scoren. Zo konden ze een flinke voorstand opbouwen. "Nou, dat was gewoon toevallig hoor, maar het werkte wel goed" aldus Marijn. Maar ja, toen dat bleek te werken hebben ze die tactiek ook doorgezet in de finale. Een goede fanbase: vaders en moeders, broers en zussen, teamleden, klasgenoten èn de juffrouw: allemaal zijn ze op zondag van de bank af gekomen om het team bij te staan. Met na iedere ronde een snoepje voor de hoognodige suikers, en juichen bij ieder doelpunt. En dat waren er nogal wat! Met een doelsaldo van 46 alleen al tijdens de voorrondes zullen de blaren op ieders handen hebben gestaan. Het voordeel van dat toejuichen volgens Marijn en Rens: "Daar krijg je echt superveel energie van."

Topscoorder Joris zorgde voor meer dan de helft van het aantal doelpunten. Dat kan ook bijna niet anders volgens Rens, want hij steekt een kop boven iedereen uit en is door zijn lengte het dichtst bij de basket. Alleen tijdens de halve finale had hij een gelijkwaardige tegenstander, qua lengte dan. Maar er was nog een topscoorder in hun midden. Want na de poolwedstrijden heeft Marijn Sanders ook nog de beker gewonnen voor de vrije worpen. Iedere deelnemer kreeg 10 kansen om de bal in de basket te gooien. Met 8 van de 10 raak een mooie score!

Die finale was wel heel spannend. De eerste 5 punten waren zo gemaakt, maar daarna begon tegenstander De Sprankel Warriors behoorlijk in te lopen met een aantal doelpunten. Gelukkig konden de Donald Dunkers hier vertrouwen op hun beproefde tactiek en hadden ze genoeg voorstand opgebouwd om het dipje in de verdediging op te vangen. Met een eindstand van 16-11 en geen enkele verloren wedstrijd zijn de Donald Dunkers de trotse eigenaars geworden van de overwinningsbeker.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>