Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 7563a8
Sport

Spanning in bekerduels WAC

  Sportnieuws

Beek en Donk - De strijd om de twee bekers van het WAC nadert haar eindfase. In zowel de poules om de grote beker als de kleine beker gaan op korte termijn de beslissingen vallen. Wie plaatst zich voor de finaleronde straks in mei?

In de eerste poule om de grote beker is die strijd beslist en de verrassing is groots. Café-Zaal de Tapperij, de kampioen uitkomend in de A-klasse, is uitgeschakeld. Door een gelijkspel tegen B-klasser Rijwielhandel van den Berg moesten zij genoegen nemen met plek 3, waarmee de finale deed jaar aan hun neus voorbij gaat. Dat gold overigens ook voor de Rijwielhandel. Zij eindigden op plek 4 maar besloten het bekeravontuur met opgeheven hoofd middels dit gelijke spel. De ploegen die wel de eindstrijd hebben bereikt zijn Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs en Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt. Deze teams troffen elkaar in het laatste pouleduel. De zege was een prooi voor Lindeboom. Na een gelijk opgaand duel besliste W. de Groot het duel drie minuten voor het laatste fluitsignaal: 3-2.

In de andere poule, waarin wordt gestreden voor plaatsing in de finales om de grote beker, staat 1.FC Geerts er na een zege op Aben & Slag Advocaten erg goed voor. De volle buit uit twee duels. Het ging niet gemakkelijk voor de mannen in het geel en zwart. Beide ploegen, hoog geklasseerd in de A-klasse, streden voor de winst en het ging er fanatiek aan toe. Nadat Aben & Slag tweemaal het voordeel van de voorsprong had mogen genoten, sloeg Geerts in het slot toe. B. Kluytmans egaliseerde de stand, waarna H. Kuypers snel daarna de winnende binnenschoot. Voor Aben & Slag rest nog een duel om de tweede plek in de poule te bemachtigen. Daarvoor zal het moeten afrekenen met BrabantTent. De B-klasser was niet opgewassen tegen mede-klassegenoot Danny Megens Keurslagerij. Net als verleden week was het na een half uur spelen 5-1. De Keurslagerij maakt zo een goede kans op plaatsing voor de finales.

De strijd om de kleine beker kent een spannend ontknoping in de tweede poule. Sportcafé Den Ekker staat nu met het volle pond uit twee duels bovenaan en maakt daarmee de beste kans om zich te kwalificeren voor de finales. Het won moeizaam met 3-1 van FC Avondrood. G. van Empel was doorslaggevend met zijn drie treffers. Voor Café Thuis waren de druiven erg zuur. Het treffen met Hurkmans Plaatwerk, wat uitkomt op een niveautje hoger, leek af te stevenen op een 0-0, maar T. van Esch dacht daar anders over. De speler van Thuis schoot zijn ploeg met nog vijf minuten op een verrassende voorsprong. Het bleek uiteindelijk niet voldoende; E. Meulensteen en in het ultieme slot G. Hurkmans wisten alsnog de winst voor Hurkmans binnen te schieten. De strijd om plek twee gaat in deze poule nu nog tussen Hurkmans en Avondrood.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>