Stijn Kersjes (ASV'33) ziet zijn inzet geblokkeerd worden door de doelman van RKGSV Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

Belangrijke overwinning voor ASV'33

Aarle-Rixtel - In de strijd tegen degradatie heeft ASV '33 afgelopen zondag goede zaken gedaan. Door een 1-0 overwinning bij RKGSV werd deze ploeg gepasseerd op de ranglijst.

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd. Na acht minuten was de eerste kans voor RKGSV. Na een snel genomen vrije trap kwam de spits van RKGSV in scoringspositie, maar zijn schot werd geblokt. De eerste kans voor ASV '33 was na ruim een kwartier spelen voor Thomas Fritsen. Zijn schot werd uit de kruising getikt door de uitstekende doelman van RKGSV.

De wedstrijd ontpopte zich als een echt degradatieduel, met rommelig spel van beide kanten. Gaandeweg wist ASV '33 de wedstrijd wat meer naar zich toe te trekken. Dit zorgde voor een licht veldoverwicht en enkele aardige kansen. Zo werd een hoge, diep gespeelde bal van Bart Vermeulen 'meegenomen' door de wind. De keeper van RKGSV kon de bal nog maar net over de lat tikken. Vlak voor rust draaide Peer van de Kerkhof vanuit een vrije trap de bal scherp in het zestien-meter-gebied. De inzet werd met veel moeite door de keeper gekeerd. Even later kopte Erwin van Dijk een voorzet van links net over het doel.

In de tweede helft werd het niveau van de wedstrijd niet echt beter. Beide ploegen leden veelvuldig balverlies en konden weinig kansen creëren. De beste kans was voor ASV '33, maar de kopbal van Thomas Fritsen, na een goede voorzet van Stijn Kersjes, werd gekeerd door de keeper van RKGSV.

In de 65e minuut was het wel raak. Een aanval van ASV '33 over links leek aanvankelijk te worden afgeslagen. De verdediger van RKGSV speelde de bal echter te zacht terug op zijn keeper. Stijn Kersjes reageerde attent en kon in tweede instantie scoren.

RKGSV ging nu meer op de aanval spelen, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Het dichtst bij een doelpunt was RKGSV in de 70e minuut, toen een voorzet van links net werd over gekopt. Ook ASV '33 kreeg vlak voor tijd nog een mooie kans. Stijn Kersjes speelde zijn directe tegenstander uit, maar het schot werd gestopt door de keeper.

Door deze overwinning heeft ASV '33 nu een punt meer (met een wedstrijd minder) dan RKGSV. Olympia Boys en MVC staan ook nog onder ASV, maar door de overwinning van MVC op Milheezer Boys blijven de onderlinge verschillen klein.

Donderdag 4 april speelt ASV '33 om 18.30 uur de inhaalwedstrijd thuis tegen SJVV. Deze ploeg heeft maar drie punten meer, dus bij een overwinning is ook deze ploeg door ASV '33 bijgehaald.

Komende zondag om 14.00 uur speelt ASV '33 ook thuis en is RKGSV wederom de tegenstander.

Opstelling ASV '33: Martijn Verbakel; Kevin van Schijndel, Bart Wilms, Bart Vermeulen, Erwin van Dijk; Teun van Asten, Luc Bankers, Peer van de Kerkhof; Stijn Kersjes, Pim van den Tillaart, Thomas Fritsen (77. Teun de Koning).