Logo mooilaarbeek.nl
Sport

Eerste prijs voor Ilko Swinkels

  Sportnieuws
Eerste plaats voor Ilko Swinkels  | Fotonummer: d7f526
Eerste plaats voor Ilko Swinkels (Foto: )

Mariahout - Drie judoka's van Judoclub Mariahout hebben deelgenomen aan het Lage Bandentoernooi georganiseerd door Budoclub Beek en Donk. Dit toernooi werd op 7 april gehouden in sporthal D'n Ekker.

Ilko Swinkels zat met twee tegenstanders in een poule. Er werd besloten tot een dubbele competitie. In zijn eerste partij wist Ilko zijn tegenstander te verrassen door deze snel naar de grond te brengen en in een houdgreep te pakken. Dit leverde hem de eerste ippon van de dag op. Dit was natuurlijk een mooie opsteker en ook in de tweede partij maakte Ilko gebruik van dit inmiddels beproefde concept. Ook deze partijen wist hij te winnen met een houdgreep en een directe ippon score voor een mooie worp. In de laatste partij bleek zijn tegenstander Ilko's aanpak goed bekeken te hebben. Na een penibele situatie op de grond bleek een door Ilko behaalde waza-ari score genoeg voor een vierde winstpartij. Ilko mocht hierna verdienstelijk een mooie eerste prijs in ontvangst nemen voor wat voor hem een top dagje judoën werd.

Sander Leenders moest in zijn eerste partij de winst aan zijn tegenstander laten. De tweede partij wist Sander na een gelijk opgaande strijd met een ippon score voor een houdgreep naar zich toe te trekken. De derde wedstrijd was een partij die tot het laatst spannend bleef. Helaas moest Sander deze partij op het einde toch aan zijn tegenstander laten. De intensieve derde partij had flink wat van Sander zijn energie gevergd. De vierde partij ging helaas dan ook vrij snel naar zijn tegenstander. Sander behaalde een gedeelde tweede plaats.

Krijn van Lieshout begon goed aan zijn toernooi door de eerste van vier tegenstanders met ippon te verslaan. Krijn wist een worp goed af te sluiten met een muurvaste houdgreep. In de tweede partij was Krijn erg gewaagd aan zijn tegenstander. Ondanks enkele aanvallen viel de beslissing nog niet zijn kant op en besliste de scheidsrechter om te verlengen. Na nog een tweede verlenging viel de score uiteindelijk aan de andere kant. Dit was toch wel een tegenvaller voor Krijn. Het lukte hem niet meer het tij te keren met een vierde plaats voor Krijn tot gevolg.

Stem op Judoclub Mariahout
Dit jaar doet Judoclub Mariahout weer mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. Ze hopen wederom een mooi bedrag voor de club bijeen te mogen verzamelen om judo als sport nog vele jaren in de dorpskern te kunnen aanbieden. Stemt u ook op Judoclub Mariahout?

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>