Drukte voor het doel van Olympia. Midden: Bart Verkuijlen, rechts Geert Minten

ELI kan opnieuw niet winnen

Lieshout - Onder lenteachtige omstandigheden heeft ELI verzuimd om zich helemaal veilig te spelen. Tegen hekkensluiter Olympia Boys werd het een 2-2 gelijkspel na een 1-1 ruststand. De ploeg van trainer Michael Thijs verzuimde om met een stand van 2-1 de wedstrijd definitief te beslissen door een strafschop te missen.

De thuisclub had vanaf het begin het initiatief zonde rechter veel gevaar te kunnen stichten. Na een kwartier kwamen de Ommelnaren bij de eerste de beste aanval op een 0-1 voorsprong via een strak schot van Nick Megens. Binnen de minuut bracht ELI de stand weer in evenwicht. Het was Stijn Donkers, die met een fraai schot in de verre hoek in de 7e wedstrijd van 2019 de eerste treffer van dit jaar scoorde. ELI bleef de bovenliggende partij, maar tekenend is, dat de beste kans voor Olympia was. De bal raakte buitenkant van de kruising. De thuisclub probeerde vooral met lange ballen de snelle buitenspelers te bereiken, maar vaak was de pass onnauwkeurig. Toch deden zich diverse situaties voor, waarin ELI had kunnen scoren. Geert Minten en ook Ruben van Hoof waren dichtbij een treffer. Kort voor rust leek toch de 2-1 te vallen, maar het ontbrak aan een beetje geluk bij de inzet van Bart Verkuijlen en in tweede instantie van Bas Hollanders.

Ook na de pauze had ELI het initiatief. Dat resulteerde in de 52e minuut in de 2-1 voorsprong. De Olympia doelman kreeg de bal niet goed onder controle en het was Ruben van Hoof, die met een bekeken lobbal ELI voor het eerst dit jaar op voorsprong bracht. De bezoekers legden zich niet neer bij de dreigende nederlaag en kwamen in de 70e minuut bijna op gelijke hoogte. Met een prachtige redding voorkwam beau Bastiaans de gelijkmaker. Even later scoorden de bezoekers wel, maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. ELI verzuimde aan de andere kant in enkele situaties om de wedstrijd definitief te beslissen. Roel Donkers kreeg hierbij een uitgelezen mogelijkheid toen hij een strafschop mocht nemen nadat Geert Minten in het 16-meter gebied ten val werd gebracht. De Olympia-doelman koos echter de goede hoek. De Ommelnaren kregen hernieuwde energie en in de 84e minuut was het Rick Gooren, die met een fraaie treffer in de kruising de 2-2 liet aantekenen. Hierna werd er niet meer gescoord al claimde Olympia Boys nog een strafschop. ELI heeft nu al 6 maanden geen thuisoverwinning meer geboekt.

Zondag gaat ELI op bezoek bij hert Deurnese SJVV, dat de punten nog goed kan gebruiken.

Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Harm Hazenveld, Frank van Berlo (Lex Hollanders) , Bas Hollanders, Bart Verkuijlen, Niels den Bol, Stijn Donkers (Joris ganzewinkel), Willem Slegers, Ruben van Hoof, Geert Minten en Roel Donkers (Robbert Neilen).