Logo mooilaarbeek.nl
Kamiel Pennings stopte zondag een strafschop en voorkwam daarmee de 1-1   | Fotonummer: 2777fc
Kamiel Pennings stopte zondag een strafschop en voorkwam daarmee de 1-1 (Foto: Jos Pennings)
Sport

Teams Sparta'25 maken jacht op kampioenschap

  Sportnieuws

Beek en Donk - Opnieuw een mooie zondagmiddag voor een goede pot voetbal. Deze keer speelde het vaandelteam in Eindhoven tegen Tivoli uit de gelijknamige buurt. Tivoli, dat de afgelopen twee voetbalseizoenen van de 5e klasse naar de 3e klasse promoveerde, is met 16 gespeelde wedstrijden een solide middenmoter. Het team pikt op één wedstrijd na altijd wel een doelpuntje mee. Dus aanvallend sterk.

Sparta '25 maakte vanaf het begin een goede indruk. De verdediging stond als een huis. De organisatie zat goed in elkaar. Robbert van Lankveld drukte het veldoverwicht na ongeveer een half uur spelen in een voorsprong uit door een bekeken afstandsschot; 0-1. De bal rolde amper weer of de thuisploeg kreeg een omstreden penalty. Terecht of niet, Kamiel Pennings hield zijn doel schoon door de penalty te keren, waardoor de stand 0-1 bleef. Dat was ook de stand waarmee beide teams gingen rusten.

Na de pauze gooide het team van Patrick Methorst er nog een schepje bovenop en binnen 5 minuten verzilverde René Brouwers een prachtschot met een doelpunt; 0-2. Nog voor het uur kopte Joost Ankersmit de derde voor Sparta '25 binnen; 0-3. Hierna kwam Sparta'25 niet meer in de problemen waardoor de 0-3 ook de eindstand werd.

Door het verlies van SBC is Sparta 2e op de ranglijst met de minste verliespunten. Sparta'25 heeft twee wedstrijden minder dan koploper Valkenswaard en 1 punt minder. Met nog 7 wedstrijden voor de boeg, waarvan nog 5 thuis, heeft Sparta'25 alles weer in eigen hand. Zondag 14 april spelen ze de eerste van deze 5 thuiswedstrijden om 14.30 uur tegen de nummer 11 op de ranglijst, Wilhelmina Boys uit Best. Daarna staat de thuiswedstrijd op paasmaandag tegen Wodan op het programma. Dus reserveer deze data en steun het vaandelteam in de strijd om het kampioenschap.

Ook Sparta'25 2 strijd voor het kampioenschap
Het tweede team van Sparta'25 staat er ook goed voor. Een vergelijkbare situatie als het vaandelteam. Het tweede staat op de tweede plek achter koploper HVCH uit Heesch. Sparta'25 heeft echter twee wedstrijden minder en op dit moment maar twee punten minder. Zij hebben ook alles in eigen hand om het kampioenschap binnen te halen. Het tweede speelt zondag de topper tegen koploper HVCH. Bij winst wordt een grote stap gezet. Deze wedstrijd begint om 10.30 uur. Maar zoals in de Eredivisie, het zal spannend blijven tot het laatst. Ook dit team zou graag op uw steun rekenen.

Sparta'25 Vrouwen in spannende titelrace verwikkeld
Ook de vrouwen zijn nog in de race voor het kampioenschap. Maar zij hebben het niet in eigen hand. Keldonk staat bovenaan. Op punten staan deze teams gelijk, maar Sparta heeft een wedstrijd meer gespeeld. Dus ook dit team zou graag veel support krijgen in de laatste fase van de competitie. Zij spelen zondag 14 april uit bij Volkel, aanvang 11.00 uur.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>