Logo mooilaarbeek.nl
  | Fotonummer: 9c89f0
Sport

T.V. 't Slotje start goed tegen Merletten

  Sportnieuws

Beek en Donk - De eerste speelronde had de loting bepaald, dat het eerste herenteam van 't Slotje het mocht opnemen uit tegen promovendus LTV Merletten. Dit was de eerste ontmoeting tussen deze teams.

Op de eerste singel mocht Stefan Loncar zijn opwachting maken tegen de kopman Jeroen van Beers. De eerste set was meteen een gevecht met snelle punten, die uitmondde in een tiebreak die Loncar naar zich toe trok met 7-5. De tweede set was het verschil groter en wist Loncar de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Koen Schuurmans mocht op de tweede enkel het opnemen tegen Erik de Hair. Beide spelers hadden elkaar al een keer getroffen bij de Masters Oost-Brabant en daar kwam Schuurmans als winnaar uit de bus na twee slopende sets. Nu was het verschil groter. Schuurmans wist de eerste met 6-2 te winnen en de tweede set was het verschil kleiner. Namelijk 7-5.

Sander Geeris kon helaas geen vuist maken tegen Willem van Beek op plek drie. Het werd 6-3/6-0. Terwijl de vierde singel tussen trainer Jorg Gussenhoven en Bas Kuijten een mooie drie setter werd. De eerste set wist Kuijten met strakke slagen Gussenhoven van de eerste set af te houden met 6-2. Daarna draaide het om en wist Gussenhoven met diepere slagen en een sterke service de tweede met 6-3 te winnen en de laatste set zelfs met 6-0.

De dubbels werden de punten netjes gedeeld. Loncar/Schuurmans waren snel klaar in twee sets, terwijl combinatie Gussenhoven/Geeris een ware thriller speelden. Helaas trokken ze het net niet over de streep. Twee tiebreaks deden ze de das om en daarmee stond de eindstand 4-2 op het bord.

"Dit is een prima begin voor ons. Uit op kunstgras is altijd lastig. Dit kan nog voor de competitie een dingetje worden voor de andere teams. Nu kunnen we ons opmaken voor het hoogste team van Gelderland komende zaterdag", aldus coach/trainer Jorg Gussenhoven.

Zondag
Mix 1 schiet uit de startblokken tegen Genneper Parken uit Eindhoven met een klinkende 5-0 zege. Alleen de dubbel van Timo Hocks en Daniel Barendse mondde uit in een drie setter.

Eerste Jongensteam t/m 17 jaar wist uit met 5-1 winnen van Bergenshuizen nuit Vught, terwijl eerste meisjes team t/m 17 jaar thuis met 6-0 verloor van ELTV uit Eindhoven. Eerst gemengd t/m 17 jaar won 5-0 van Zoetsmeer uit Haps.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>